Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 21 януари 2010 г.

Turkiye haberler - 21.01.2010 !

Мехмет Али Агджа заяви, че ще разкрие истината за покушението срещу папа Йоан Павел Втори
21 януари 2010 | 14:55 | Агенция "Фокус"
Анкара. Освободеният от затвора Мехмет Али Агджа заяви, че ще разкрие истината за покушението срещу папа Йоан Павел Втори на 13 май 1981 година, пише турският вестник „Сабах”. „Всеки знае версията за участието на КГБ и българският пръст в този случай, но аз ще кажа нещо по-различно и повече от това, ще кажа окончателната дума за случая”, заявява Агджа. Освободеният терорист, който извършва покушението срещу папата каза, че на пресконференция ще разкрие тайните по това покушение. В интервю за вестника той посочва, че зад отвличането на 15-годишната Емануела Орланди стоят много мощни международни сили, престъплението е много заплетено и доказването е много трудно. Той посочи, че Ватикана също трябва да направи разкрития в тази връзка.

Турската полиция залови 31 кг хашиш

21 януари 2010 | 01:30 |
Анкара. Турската полиция залови 31 кг хашиш при операции в няколко провинции на страната, предаде Анадолската агенция.
25 кг хашиш са иззети в южната провинция Анталия. Задържани са петима души. При друга операция в провинция Мугла са арестувани двама души с 1 кг дрога. В Адана са заловени 5 кг хашиш и е задържан един човек, който е заподозрян за трафик на наркотици.

Турция няма да позволи вноса на генномодифицирани храни, неотговарящи на стандартите на ЕС
21 януари 2010 | 01:24 |
Анкара. Турското министерство на земеделието обяви, че няма да позволи вноса на генномодифицирани храни, неотговарящи на стандартите на ЕС. От министерството напомниха, че от 26 октомври 2009 година в страната действат нови правила за внос, преработка, износ и контрол на генномодифицирани организми, предаде Анадолската агенция.
Критиките срещу генномодифицираните храни са свързани с безпокойство за тяхната безвредност, както и с въпроси за екологичната сигурност и за това, че тези организми са защитени от закона за интелектуалната собственост.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2