Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 21 януари 2010 г.

Сибирски студове в Турция !

Сибирски студове в Турция !

Автор: Нихайл Йозерган - кор. на БНР в Турция

Ураганен вятър, сибирски студове и обилни снеговалежи парализираха живота в Турция. Най-тежка е ситуацията в северозападната част на Одринска Тракия и в 22 селища близо до границата с България.

В района на Одрин, Къркларели,Текирдаг и десетки селища около турско-българската граница снежната покривка е между 15-22 см. Екипите правят всичко възможно да разчистят пътищата до някои райои в Тракия, които са блокирани от снега. Часове наред спряха фериботните връзки, а към момента те се извършват с големи закъснения.

Заради ураганния вятър духащ с 80 км. в час и силното вълнение в Мраморно море снощи дългият 147 метра молдовски товарен кораб се е ударил в брега близо до Кильос, след което се разбил на две. Курсът е бил празен. Съдът е потеглил от украинското пристанище Николаев до турския град Гемлик, където е трябвало да бъде натоварен. Спасителните екипи от турската брегова охрана се притекли веднага на помощ и измъкнали невредим целия екипаж от потъващия съд – 21 души, от които 17 турци. Петролът, който продължава да изтича от кораба обаче сериозно замърсява околната среда в района.

Освен това малтийски товарен кораб, който тръгнал от Гемлик за Румъния аварирал в откритите води на Черно море, малко след като преминал Босфора и принудително акостирал в Бюйюкдере. Зимата скова и мегаполиса Истанбул, където движението на много места е затруднено.

бнр / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2