Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 10 януари 2010 г.

Turkiye haberler - 10.01.2010 !

Свободата на словото е задължителна, за да получава обществото вярна информация, каза турският президент
10 януари 2010 | 13:59 | Агенция "Фокус"
Анкара. Свободата на словото и печата и свободата на изразяване са задължителни, за да може обществото да получава вярна информация и възможността да гледа на нещата от различни гледни точки, каза турският президент Абдуллах Гюл, пише турският вестник „Сабах”. В поздравително послание до медиите по случай деня на журналистите 10 януари Гюл посочи, че едно от най-важните условия за демократично, прозрачно, отворено общество е свободата и независимостта на печата. Той изтъкна, че турската журналистика показва значителен напредък и има голям принос за нивото, до което днес е достигнала страната. Той пожела на работещите в медиите да изпълняват с достойнство и ентусиазъм своята мисия, за да запазят стандартите, до които са достигнали в безпристрастното отразяване на събитията.
Турският президент призова също журналистите да обръщат повече внимание на събитията в областта на културата и изкуството, литературата, науката и технологиите, а не политическите противоборства и всекидневните проблеми да заемат цялото медийно пространство.

Министърът на отбраната на Израел ще посети Турция
10 януари 2010 | 13:33 | Агенция "Фокус"
Анкара. Коалиционното правителство на Израел прави стъпка към подобряване на отношенията с Турция, пише турският вестник „Хюриет”. Министърът на отбраната на Израел Ехуд Барак, който е лидер на Работническата партия, ще направи официално посещение в Анкара на 17 и 18 януари. Барак ще се срещне с турския си колега Веджди Гьонюл и ще бъде приет от началника на Генералния щаб армейски генерал Илкер Башбуг, както и от президента Абдуллах Гюл и премиера Реджеп Тайип Ердоган.
Ехуд Барак представлява умереното крило в израелския кабинет.

Премиерът на Ливан пристига на посещение в Турция
10 януари 2010 | 00:10 | Агенция "Фокус"
Анкара. Премиерът на Ливан Саад Харири пристига днес на официално посещение в Турция по покана на турския си колега Реджеп Тайип Ергодан, предаде Анадолската агенция. Харири ще се придружава от деветима министри и от бизнесмени. Предвижда се в рамките на посещението да бъдат подписани споразумения за отпадане на визите, в областта на здравеопазването, военното сътрудничество и земеделието, се казва в съобщение на кабинета на турския премиер.
Ливанският премиер ще се срещне в Истанбул с турски индустриалци и бизнесмени.
Визита ще продължи до 12 януари.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2