Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 3 януари 2010 г.

Машинист загина и друг е в критично състояние след жп катастрофата в Турция !

Машинист загина и друг е в критично състояние след жп катастрофата в Турция !

Автор: Нихал Йозерган - кор. на БНР в Турция

Два експресни пътнически влака се сблъскаха близо до град Биледжик – Северозападна Турция. При удара са пострадали сериозно двамата машинисти, единият от които починал, а другият остава в критично състояние. Повечето от ранените пътници са от първите вагони на двата влака.

Двата експреса пътуващи от Истанбул за Ескишехир и от Ескишехир за Истанбул са се сблъскали в 10 часа в района на Байъркьой малко преди сприката Везирхан, близо до град Биледжик. Спасителните екипи успяха много бързо да стигнат до мястото на катастрофата и да евакуират пътниците, които са останали затиснати между седалките. Двата влака не са дерайлирали.

Катастрофата е станала, след като експресът идващ от към Истанбул - Хайдарпаша не спрял на червен сигнал и се блъснал в отсрещния пътнически експрес.

От транспортното министерство в Анкара съобщават за голям брой ранени, без да уточняват броя им, и само за една жертва – единият от тежко ранените двама машинисти, който е починал след челния удар на двата влака. Екипите са установили и самоличността на други двама сериозно пострадали от персонала.

Продължава превозването на спасените пътници от двата влака с автобуси до Истанбул и Ескишехир. Заради катастрофата спря движението и на другите влакови композиции по тази линия.

бнр / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2