Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 11 януари 2010 г.

Добруджанското село Спасово събра за 3-4 дни 6 хил. лв., за да плати операцията на свой съселянин инвалид - Файредин Алиев !

Село събра за дни 6 бона за инвалид !

Добруджанското село Спасово събра за 3-4 дни 6 хил. лв., за да плати операцията на свой съселянин инвалид, научи "Стандарт". 48-годишният Файредин Алиев, жител на добричкото село Спасово, бил от малък инвалид. Мъжът бил сам у дома, когато ненадейно пристигнал един от по-големите му братя, известен в селото като Хари. Хари бил пиян и се нахвърлил с нож на кучето в двора, разказа кметицата на Спасово Мария Дочева. Тогава Файредин се обадил и се опитал, придвижвайки се с инвалидната си количка, да отърве домашния любимец, но разяреният Хари се нахвърлил върху него и зверски го пребил. Инвалидът бил намерен от майката, облян в кръв и в безсъзнание. Повикали линейка. Пострадалият бил откаран първо в болницата в Генерал Тошево, оттам - в Добрич, а след като му били направени изследвания - транспортиран във Варна, разказа още Дочева. Лекарите подали сигнал и в полицията, която в момента издирва Хари.
Оказало се, че за да се оправи Файредин, който е с яка около врата, са нужни 6 хил. лв. за консумативи за операцията. От понеделник селото се мобилизирало, като пръв пари за скъпата операция започнал да събира свещеникът Иван Киров. Масово хората си вземали пенсиите и ги давали почти целите, разказа кметицата. Така селото успяло до петък да събере нужната сума. Сега цялото Спасово очаква тежката операция да бъде направена и мъжът отново да се върне при тях на село.
Виржиния Георгиева

вс /
Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2