Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 7 декември 2009 г.

Погребаха трите момчета, загинали при взрива в Кърджали !

07.12.2009

Погребаха трите момчета, загинали при взрива в Кърджали !

В селата Соколино, Пелин и Зимовница бяха погребани трите момчета, загинали при взрива в Комплекса за социални услуги в Крумовград. По желание на техните близки траурните церемонии бяха извършени по родните места на децата. Общината в Крумовград отпуска по 2 000 лева помощ на семействата на загиналите и поема всички разходи за тъжните ритуали. В района днес е обявен траурен ден.

Погребенията бяха извършени по мюсюлмански обичай. Десетки хора се събраха пред джамиите в трите села, където имами прочетоха молитви за загиналите деца. След което траурните процесии извървяха пеша пътя до близките гробища.

И днес Комплексът за социални услуги в Крумовград е с полицейска охрана. В града продължава работата на следствените екипи за изясняване на причините, довели до смъртта на момчетата. В бившето мотострелково поделение на проверка пристигна заместник – военният министър Валентин Радев.

Предполага се, че оттам е изнесен боеприпаса, причинил смъртта на децата. В двора на задържания парнажия Хамди Али все още стоят сандъци с боеприпаси. Там втори ден се очакват сапьори да ги обезвредят. За взрива в социалния дом вече има повдигнати обвинения срещу парнажията, бившия директор на дома и двама възпитатели.
Автор: Краси Ангелов, Кърджали

бнт / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2