Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 4 септември 2009 г.

Досегашният генерален консул на Турция в Пловдив става почетен член на Гражданския клуб в града !

Снимка:Нахиде Дениз.

Досегашният генерален консул на Турция в Пловдив става почетен член на Гражданския клуб в града !


Нахиде Дениз - Истанбул

Гражданският клуб на Пловдив ще връчи званието почетен член на този клуб на досегашния генерален консул на Република Турция в Пловдив Юмит Ялчън.

Той се отличава с това звание заради заслугите,които като генерален консул е положил за развитието и задълбочаването на културния обмен между България и Турция, за разширяването на контактите между пловдивчани и турските граждани.

Значителна инициатива,за която Юмит Ялчън има принос, е организирането преди време на Дни на Пловдив в Антакия.Това бе първото запознанство на турците с постиженията на един от най-представителните български градове, какъвто е Пловдив в културата, изкуството и други сектори на живота. Юмит Ялчън заедно с гръцкия и италианския генерални консули в Пловдив са основатели на клиника за деца с церебрална парализа в града.

Отличието на Юмит Ялчън ще бъде връчено днес след обяд на специално тържество,на което ще присъстват и отговорни представители на града,съобщи председателят на Пловдивския граждански клуб Лука Станчев,специално за БНР. По думите му, това е най-старата гражданска организация в България,която има над 110 годишна история.

Мандатът на досегашният генерален консул на Турция в Пловдив Юмит Ялчън свърши и той заминава за Дубай,където е назначен за генерален консул на Република Турция.БНР

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2