Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 13 септември 2009 г.

В Истанбул спят на улицата заради пороите !


В Истанбул спят на улицата заради пороите !

В засегнатите от пороите райони на Истанбул продължава разчистването на пострадалите домове и укрепването на дигите на реките заради очакваните валежи, предаде БНТ. Истински апокалипсис наричат хората в най-големия турски град застигналото ги бедствие. Някои от дни нощуват на улицата. Къщите им са удавени във вода, страхуват се, че едва ли ще си ги върнат обратно.

Едно семейство е временно е пренесло дома си под навеса край къщата. “Тук спим, водата дойде, заля ни, много от това, което имахме, вече е унищожено. Имаме нужда от помощ”, разказа местна жена. “Успяхме да избягаме преди водата да ни залее”, допълва мъжът й. Сега улицата е домът за много от тях. Докато екипите, които разчистват района на Икители, стоварват поредната извадена от водата кола в калта, дъждът отново се връща. Друг мъж е един от оцелелите, след като автомобилът му е погълнат от водата. “Реката излезе от коритото си, заля и пътя, повлече всичко, няколко коли, много шофьори едва успяха да се спасят”. Когато пак завали, хората тук не плачат. Качват се по-нависоко и се молят потопът да не се върне.

Осем човека са ранени в резултат на смерч, вилнял в турския курорт Аланя, на около 100 км източно от курорта Анталия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки информация на турската телевизия Си Ен Ен Тюрк. Сред ранените има и чуждестранни туристи, повечето от които германци. Оказана им е медицинска помощ. Цяла събота в курорта Аланя валяха проливни дъждове и духаше силен вятър. Привечер поривите на вятъра прераснаха в смерч, който отнесъл покрива на местен хотел и на бизнес център. Сградата на хотела е понесла най-значителни щети.

неделя, 13 септември 2009

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2