Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 27 септември 2009 г.

В партият "Мюсюлмандемократичен съюз" не могат да влизат крадци, убийци, доносници и агенти на ДС, както и участници във Възродителния процес



България не е еднонационална държава, а мултинационална - това е факт и ако той не се признава, ще търсим подкрепа в Европа. Нашата партия го показва демонстративно. Щом има християндемократи, защо не може да има мюсюлмандемократи.


Ако ни забранят да направим партия, това ще покаже, че тук тези факти не се признават. Конституцията трябва да се промени.

Всички тези констатации са на Юзеир Юзеиров, който заедно с брат си Али вчера с концерт в търговищкото село Славяново учреди партия Мюсюлмандемократичен съюз.

В България има страх да обявиш публично вероизповеданието си,


каза пред БНР Юзеир Юзеиров. Затова сбирката вчера била обявена като концерт, а не като партиен митинг. Той информира, че вече е започнала подписка за учредяване на партия и до няколко дни необходимите подписи ще бъдат събрани. „Във всеки град има наши симпатизанти - те ни канят, а не отиваме да седнем на площада и да приканваме хората да се подписват".

Припомняме, че братята учредиха предизборно и Българския червен полумесец, срещу чиято регистрация жалба подаде Българският червен кръст.

Председател на партията ще е Али Юзеиров, който живее в Белгия и вчера след концерта в Славяново си е тръгнал за вкъщи, съобщи брат му. Щял да поддържа връзка с партията по телефона и в интернет.

Партията щяла да е най-демократичната в България, защото председателят ще се избира от Управителния съвет и нямало да е вечен.

Дватамата братя твърдят, че финансират партията с лични средства, както със свои пари раздаваха брашно предизборно.

Юзеир не знае дали на митинга вчера и сред бъдещите партийци има членове и симпатизанти на ДПС.

Носкоро братята вдигнаха в същото село паметник на незнайния турски воин.
Юзеиров потвърди, че не веднага, но в бъдеще партията му ще настоява във всеки български град да има паметници на загиналите мюсюлмани в България, площади, улици и населени места с техните имена.

„Ние представляваме 15% от населението на България и имаме това право. Това е единственият паметник, построен в чест на загиналите мюсюлмани по нашите земи и аз няма да го съборя.
Този паметник е само началото. Ще искаме такива паметници във всички градове. Ще искаме площади с техните имена. Ще искаме улици и населени места с техните имена".

В Конституцията на република България е записано, че не могат да се образуват партии на верска основа и че религиозните общности не могат да се използват за политически цели. Юзеиров обясни, че това трябва да се промени.



Вчера 640 „учредители" се събраха на мегдана в село Славяново - на концерт на Софи Маринова, а Али и Юзеир Юзеирови обявиха създаването на партия Мюсюлмандемократичен съюз.

Двамата братя заявиха, че ще участват на предстоящите местни и на президентските избори, а в новата партия „може да членува всеки, който е приел етичните норми на мюсюлманството".


Юзеир Юзеиров съобщи на учредителите, че с лидера на ДПС Ахмед Доган са близки приятели. И за да го удостовери, показа поздравителна картичка от Доган - написана на турски и български език.



Учредителното събрание на новата партия завърши с Османски военен марш, който е химн на партията.

В устава пише, че съюзът "е сдружение на личности, приели морално-етичните норми на исляма като поведение и начин на живот".

Целите, които си поставя МДС, са "чрез утвърждаване на мюсюлманските добродетели в обществото да се гарантира лична свобода на гражданите".

Юзеир Юзеиров обясни, че десетте Божи заповеди били еднакви и за християнската, и мюсюлманската религия, затова се приемало, че всеки, независимо от пол, раса, етнос и вероизповедание, може да членува в новата партия.

Сред учредителите на партията му обаче имало засега само роми, турци и помаци.

"Нямаме намерение да управляваме, но искаме да участваме в управлението на местно и национално ниво", обявиха братята и напомниха, че "дори в мюсюлманските страни няма нито един български посланик мюсюлманин".

Според устава им в партията не могат да влизат крадци, убийци, доносници и агенти на ДС, както и участници във Възродителния процес.

От полицията снощи съобщиха, че са връчили предупредителен протокол, че проявата е незаконна и за нея няма разрешение. Това обаче не спря учредителния концерт.

http://bgvesti.com

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2