Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 15 август 2009 г.

Би Би Си: Един човек е загинал при взрив в Истанбул !

Снимка:http://yenisafak.com.tr



Би Би Си: Един човек е загинал при взрив в Истанбул !

15 август 2009 | 12:34 | Агенция "Фокус"
Истанбул. В резултат на избухналия вчера взрив в Истанбул е загинал един човек, а друг е ранен, предаде Би Би Си, позовавайки се на съобщение на полицията.
Взривното устройство е било заложено в контейнер за отпадъци. Все
още никой не е поел отговорност за инцидента.

Портал Турция
-
„Йени шафак”: Един човек загина при експлозия в Истанбул !

15 август 2009 | 14:20 | Агенция "Фокус"

Истанбул. Един човек е загинал в резултат на експлозия, възникнала в контейнер за отпадъци в район Газиосманпаша в Истанбул, пише турският вестник „Йени шафак”. Вчера в 22,30 часа в контейнер за отпадъци на булевард „Галери” в квартал Карайолларъ, район Газиосманпаша, е станала експлозия по неизвестна причина.
Предполага се, че ексползията е причинена от бомба, но все още това не е категорично установено. При инцидента е загинал гражданинът Салих Йозчелик, който е работел като охранител в района. Ранен е бил също и един човек. На мястото са пристигнала полицейски екипи, които са взели засилени мерки за сигурност. Пристигнали са също и прокурорът Зекерия Йоз, който е прокурор по делото „Ергенекон” и директорът на истанбулската полиция Хюсеин Чапкън. Разследва се версията за терористичен акт, пише вестникът.
-

İstanbul'da Patlama: 1 Ölü !

Gaziosmanpaşa'da çöp konteynırı yakınında meydana gelen patlamada bir kişi öldü bir kişi yaralandı.

Yayına Giriş: 14.08.2009 23:08:30

Güncelleme: 14.08.2009 23:14:59

İstanbul Gaziosmanpaşa patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Karayolları Mahallesi, Galeri Caddesi 581'inci Sokak'ta saat 22.30 sıralarında patlama oldu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Bir çöp konteynırı yakınında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Patlamanın nedeni araştırılıyor.TRT
-
'Ölüm var, unutma' dedikten dakikalar sonra patlamada hayatını kaybetti
İstanbul'da Gaziosmanpaşa ilçesi Karayolları Mahallesi Galeri Caddesi'nde önceki akşam meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Salih Özçelik'in (52) cenazesi dün yakınları tarafından Adlî Tıp Kurumu'ndan alındı.

Yıldız Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Özçelik'in naaşı Habibler Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Asiye Özçelik, eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Çocukları da babalarının ardından gözyaşlarına boğuldu.

Salih Özçelik'in, emekli olduktan sonra banka kredisi de çekerek 1 yıl önce ev aldığı öğrenildi. Bankaya 110 bin lira borcu bulunan Özçelik'in, taksitlerini ödeyebilmek için Ramazan kumanyası hazırlayan bir şirkette bekçi olarak çalışmaya başladığı ifade edildi.

Mahalle sakinlerinin ifadelerine göre, Siirt'in Kurtalan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Özçelik, sevilen ve saygı duyulan bir insandı. Komşuları, Özçelik'in ibadetlerine titiz davranan biri olduğunu anlatıyor. Özçelik ile son görüşen kişi kendisinin yakın akrabası Bedrettin K. oldu. Patlamadan önce yarım saat Özçelik'le konuştuklarını anlatan Bedrettin K., şunları aktarıyor: "Her gün yaptığım gibi işten çıkıp eve doğru giderken Salih abiye uğradım. O da zaten işe yeni başlamıştı. Kendisi gece vardiyasında çalışıyordu. Karnım açtı. Benimle sohbet etmek istedi. Ben de 'Açım, sabahtan beri çalışıyorum, eve gitmem gerek' dedim. Israr edince onu kırmak istemedim. Yaklaşık olarak yarım saat oturduk. Bu yarım saatlik sürede bana namaz kılmanın ne kadar önemli olduğunu, dünya malına değer vermemem gerektiğini söyledi. Emekli olduktan sonra sadece ibadet etmeyi planladığını ama ekonomik şartların kendisini çalışmaya ittiğini ifade etti. Muhabbetin sonuna doğru bana 'Ölüm var bunu hiçbir zaman unutma!' dedi. Daha sonra kalktım ve selamlaştıktan sonra oradan uzaklaştım. Salih abiden uzaklaştıktan dakikalar sonra çok güçlü bir patlama oldu. Olduğum yere çöktüm. Öldüm zannettim. Şoke oldum. İkinci bomba olabileceği nedeniyle olay yerine hemen gitmedim. Bir başka birinin Salih abinin parçalanan vücudunun parçalarını kendi gömleği ile topladığını gördüm."

Bu arada, bomba uzmanı ekiplerin, patlayıcının türünü belirlemeye yönelik incelemesinin devam ettiği belirtildi. Patlama sonrası savcı Zekeriya Öz de olay yerinde incelemelerde bulunmuştu.

PATLAMADA TERÖR ÖRGÜTÜ ŞÜPHESİ

Gaziosmanpaşa'daki patlamaya basınç ayarı yüksek plastik patlayıcının sebep olduğu ileri sürülüyor. Eylem tarzının bölücü terör örgütü PKK'nın geçmişteki eylemlerine benzediğine dikkat çeken uzmanlar, hükümetin Kürt açılımını sabote etmek isteyen bölücü terör örgütü içindeki şahin gruptan şüpheleniyor. İSTANBUL ZAMAN ZAMAN


16 Ağustos 2009, Pazar
-
Gaziosmanpaşa'da patlama: 1 kişi öldü !

Gaziosmanpaşa'da bir çöp konteynırında sebebi bilinmeyen bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Karayolları Mahallesi Galeri Caddesi üzerinde dün akşam saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda yol kenarındaki bir çöp konteynırında bilinmeyen bir nedenle patlama oluştu. Bomba olduğu düşünülen patlama sırasında yoldan geçen Salih Özçelik adlı şahıs hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, Özçelik'in semtte bekçilik yaptığını ayrıca patlama nedeniyle 1 kişinin de yaralandığını ifade ettiler. Olay yerine gelen Salih Özçelik'in yakınları gözyaşlarına boğuldu. Polis bölgede güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkardı.

SAVCI ÖZ İNCELEDİ

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde çöp konteynırındaki patlama ile ilgili olay yerinde inceleme yaptı. Bir süre incelemelerde bulunarak, olay hakkında bilgi alan Öz, daha sonra olay mahallinden ayrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da olay mahalline gelerek incelemelerde bulundu. Çapkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlayıcının türüne ilişkin henüz bir bilgi olmadığını, incelemelerin sürdüğünü söyledi. Olayın terör saldırı olup olmadığına ilişkin soru üzerine de Çapkın, "Araştırılıyor, incelemeler sürüyor. Henüz terör saldırısı olduğuna ilişkin net bilgi elimizde yok." diye konuştu. Çapkın, patlayıcının bir kişiyi öldürecek kadar etkili olduğunu da söylerine ekledi.

15.08.2009

http://yenisafak.com.tr
-

İstanbul'da patlama: 1 ölü !


İstanbul'da patlama: 1 ölü
Gaziosmanpaşa'da bir çöp konteynerinde patlama meydana geldi. 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı
14 Ağustos 2009 / 23:13


HABER3.COM

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir patlama meydana geldi. Patlama saat 22.15 sıralarında Gaziosmanpaşa Karayolları Mahhallesi Galeri Caddesi'nde bir çöp konteynerinde meydana geldi.



Patlamada, konteynerin yakınında bulunan bir kişi parçalanarak yaşamını yitirdi, 1 kişi ağır yaralandı.

Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevkedildi. Patlamanın çöp konteynerine bırakılan bombadan kaynaklandığı sanılıyor. Patlama ile ilgili soruşturma sürüyor.

HÜSEYİN ÇAPKIN: BU BİR TERÖR SALDIRISI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamaya çöp konteynerine bırakılan bir patlayıcının neden olduğunu açıkladı

Polisin bomba ihtimali üzerinde durduğu ve detaylı soruşturmanın sürdüğü kaydedilirken, ilk açıklama İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın'dan geldi.

Patlamanın, çöp konteynerine bırakılan patlayıcı maddeden kaynaklandığını bildiren ve Galeri Caddesi'nde incelemelerde bulunan Çapkın, ''Patlayıcının etkisiyle Salih Özçelik adlı vatandaşımızı maalesef kaybettik. Konunun diğer tarafını araştırıyoruz, nedir, ne değildir'' şeklinde konuştu.

Patlayıcının türüyle ilgili soru üzerine Çapkın, şu anda bir şey söylemenin doğru olmadığını, uzmanların incelediğini ifade ederek, ''Ama bir insanı öldürebilecek etkide bir patlayıcı olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.

Çapkın, bir gazetecinin, ''Bir terör eylemi mi?'' şeklindeki sorusuna karşılık da ''Şu an adını koymak doğru değil. İncelemeler sürüyor. Araştırmalarımız sonucunda bir neticeye varacağız'' diye konuştu.

Yaralı sayısının sorulması üzerine de Çapkın, ''Ayağında sıyrık oluşan bir vatandaşımız yaralandı. Başka yaralı yok. Sadece bir kişiyi kaybettik'' dedi.

Çapkın, açıklamasının ardından olay yerinden ayrıldı.

GÖRGÜ TANIĞI: CAN ÇEKİŞİYORDU
Öte yandan, bir görgü tanığı gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerinin yakınlarında bulunduğunu ve patlama sesi duyunca buraya geldiğini söyledi.

Görgü tanığı, ''Bekçi parçalanmış haldeydi, can çekişiyordu. Hemen sağlık ve polis ekiplerini aradım. Kısa sürede geldiler. Olay yerinde güvenlik önlemi alıp bizi dışarı çıkardılar'' şeklinde konuştu.

Yaşamını yitiren Salih Özçelik'in yakınlarının olay yerindeki bekleyişi sürüyor.


ZEKERİYA ÖZ OLAY YERİNDE
Patlamanın olduğu Galeri Caddesi'nde ilginç bir gelişme yaşandı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz de olay yerine geldi. Öz, yetkililerden bilgi aldıktan sonra ayrıldı.

Zekeriya Öz, ayrılırken gazetecilerin, ''Patlamanın Ergenekon ile bağlantısı var mı?'' şeklindeki soruları yanıtsız bıraktı.

Zekeriya Öz'ün nöbetçi savcı olduğu için olay yerine geldiği belirtildi.

http://www.haber3.com
-
İstanbul'da patlama: 1 ölü !

Gaziosmanpaşa'da bir çöp konteynırında meydana gelen patlama sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
Polis çevrede geniş çaplı güvenlik tedbiri alırken bölge abluka altına alındı.

Alınan bilgiye göre olay, Karayolları Mahallesi Galeri Caddesi üzerinde saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Yol kenarındaki bir çöp konteynırında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Bomba olduğu düşünülen patlama sonucu yoldan geçen Salih Özçelik adlı bir kişi hayatını kaybetti. Olayın görgü tanıkları ölen Özçelik'in semtte bekçilik yaptığını ve olayda bir kişinin de yaralandığını ifade ettiler. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Meydana gelen patlamayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bu arada hayatını kaybeden Salih Özçelik'in yakınları da olay yerine geldi. Ölen kişinin yakınları gözyaşlarına boğulurken polis, bölgede güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkarıldı.

http://www.bugun.com.tr
-
Turkish man killed in explosion in Istanbul


Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2