Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 15 август 2009 г.

Интензивно е движението по ГКПП с Гърция и Турция !

Интензивно е движението по ГКПП с Гърция и Турция !

15 август 2009 | 08:36 | Агенция "Фокус"

Интензивен е трафикът през големите Гранични контролно-пропускателни пунктове на страната, като най-натоварено остава движението на ГКПП „Калотина”, ГКПП Кулата, ГКПП „Капитан Андреево”, Дунав мост. Това съобщиха кореспонденти на Агенция “Фокус” от страната. Продължава голямото движение на гастарбайтери - най-вече граждани на Германия, Холандия, Австрия, Белгия, предимно от турски произход, които се прибират от и за отпуските през летния сезон. Трафикът е неколкократно завишен в сравнение с неактивния сезон. В петък вечерта по пътя София – Калотина се образува трикилометрова опашка от автомобили.
На ГКПП „Калотина” се въведе нова организация на преминаване. Леките автомобили с регистрация на държави – членки на Европейски съюз и гражданите на съюза, в това число българските автомобили, ще влизат през граничния пункт, без да получават единен електронен фиш и няма да им се налага да спират и закупуват винетни стикери от гишетата на Управление „Пътни такси и разрешителни” на пункта. Влизащите в страната европейски граждани ще имат задължението да си закупят винетки от най – близките бензиностанции.
Влезе в сила новата организация на движение и на ГКПП „Капитан Андреево”. На граничния пункт са обособени три коридора за влизащите в страната МПС, с регистрация на държави, които не са членки на ЕС. Те ще получават единен електронен фиш. В останалите седем платна ще се движат МПС с регистрация на държави-членки на ЕС, които ще преминават без единен електронен фиш. Те ще могат да си закупят винетни стикери от най-близките бензиностанции, намиращи се непосредствено след бариерата на граничния пункт.
Препоръчва се на българските граждани, които пътуват от и за Турция, да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново. Алтернативни маршрути на трасето ГКПП Капитан Андреево - ГКПП-Калотина са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия - Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево.
Турските власти предприемат по-стриктни проверки заради случаите на новия грип. Всички пунктове на българо-гръцката граница работят нормално. Интензивен е трафикът и на ГКПП – Кулата. Алтернативните пунктове с Гърция са Илинден и Ново село. От началото на юли трафикът през трите гранични пункта между двете държави е доста интензивен, като има увеличение спрямо миналата и по-миналата година.
Най-натоварените дни от седмицата са петък, събота и неделя, когато се обработват документите на десетки хиляди пътници и автомобили. Увеличеният трафик се дължи на по-големия брой туристи, които почиват в България и Гърция. Обстановката ще остане такава поне до 20 септември, тъй като летният туристически сезон в Гърция продължава по-дълго време.
В Гърция за празника Голяма Богородица има три почивни дни и вътре в страната също има голямо движение на туристи. В Гърция е в сила забраната за движение на големи камиони по магистралите, а ремонтно-строителните дейности са спрени до 17 август.
Пристанищата работят на пълен капацитет, особено към дестинациите Тинос, Парос и Крит. На пълен капацитет работят и летищата в Солун и Атина.
По северната граница на страната е нормално преминаването във Видин, Оряхово, Русе. Много румънски туристи избират Дунав мост при Русе, за да дойдат с личните си автомобили в България.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2