Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 15 август 2009 г.

6 турски граждани приети в „Пирогов“ с отравяне !

Седем с отравяне !

16 август 2009 | 00:30 |

Общо седем души от турска фамилия са с отравяне. Натровилите се са момче на 12 години, момиче на 12 години, момче на 13 години, момче на 15 години, момиче на 3 години, момиче на 7 години и жена на 36 години. Те са пътували от Турция за Франция.
Храната – пиле, сарми и тестени изделия са купили сутринта от Турция, а по-късно са обядвали на българска територия.

Агенция “Фокус”
Отровените турци са със стафилококова хранителна инфекция
Стафилококова хранителна инфекция е диганозата на отровените турци, транспортирани в Инфекциозна болница, съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния медицински координационен център.

Агенция “Фокус”
С четири линейки на "Бърза помощ" отровените турци са транспортирани в Инфекциозна болница
С четири линейки на "Бърза помощ" отровените турци бяха транспортирани в Инфекциозна болница, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".
С тях е служител на УМБАЛСМ „Пирогов", който знае много добре турски език и ще бъде в помощ при превода. Децата и жената са вече стабилни, но се налага специализирано лечение. Една от придружителките заяви, че храната – пиле, сарми и тестени изделия са купили сутринта в 6.00 часа от Турция, а са обядвали около 11.00 часа на българска територия.

Агенция “Фокус”
Седем до момента са пострадалите от хранително натравяне от турската фамилия
Седем до момента са пострадалите от хранително натравяне от турската фамилия, пътувала от Турция за Франция.
Още едно момиче на 7 години също се е натровило от турските сърми. Пациентите вече са преместени в инфекциозна болница. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния медицински координационен център (НМКЦ).
Лекарските екипи са установили, че при всички пострадали става въпрос за токсикоинфекция. От НМКЦ обясниха, че хората са пътували в три коли, но шофьорите на автомобилите не са консумирали от сърмите. Към момента няма регистрирани други пострадали.
Номерът на НМКЦ за спешни медицински случаи е 80 50 300.

Агенция “Фокус”
НМКЦ: Шестима са с опасност за живота след отравяне с турски сарми
Шестима души са с опасност за живота след отравяне с турски сърми. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния медицински координационен център.
Натровилите се са момче на 12 години, момиче на 12 години, момче на 13 години, момче на 15 години, момиче на 3 години и жена на 36 години. Те са пътували от Турция за Франция. Влезли са в България през ГКПП Капитан Андреево и на КПП Сливница са се обадили за помощ.
Номерът на НМКЦ за спешни медицински случаи е 80 50 300.

Агенция “Фокус”
Отровените от храна турци ще бъдат транспортирани в Инфекциозна болница
Отровените от храна турци ще бъдат транспортирани в Инфекциозна болница, където са специалистите по хранителни отравяния, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".
В момента състоянието на групата е овладяно. Включени са на системи. Направени са им всички изследвания. Има още пострадали от същата храна и те ще бъдат обработени и изпратени в Инфекциозна болница. Установи се, че турците са пътували в 3 автомобила. Яли са сарми, пилешко, тестени храни и бадеми, които първоначално при превода бяха поднесени като жълъди. Цялата храна е купена от Турция. Нищо не е купено на българска територия. Групата е пътувала от Турция за Франция, през България. Кризата ги застига около час и половина след храненето, на караулката на град Сливница.

Агенция “Фокус”
Пет деца и жена са в "Пирогов" с хранително отравяне (ОБЗОР)
Пет деца и 36-годишна жена – са приети в "Пирогов" вероятно с тежко хранително отравяне.
Турската фамилия е пътувала от Турция за Франция. Кризата настъпва на караулката на град Сливница. По предварителни данни, са яли сарми, купени от Турция, пъпеш и жълъди. Най-малкото дете е на 3 г . Д.Т., следват 2 на 12 г. Е.Т. и К.Т., Я.Т. на 13 г., Р.Т. на 15 г. Те са в противошоковата зала на детската секция на „Пирогов”. Жената Ф.Т. е в противошоковата зала на Спешното приемно отделение.
Полицаи от ОДМВР-София са осигурили трасе за бързо транспортиране. Около 17.00 часа полицаи от патрул на “Магистрална полиция” – ОДМВР - София правели дежурен обход, когато на 500 метра преди караулката при Сливница забелязали две спрени край пътя леки коли /френска регистрация/. С приближаването полицаите установили, че децата и от двете коли са във видимо недобро здравословно състояние. Веднага е повикан спешен медицински екип от Сливница с линейка, коли на Бърза помощ са изпратени след минути и от Костинброд, Драгоман и София. Два автомобила на СДВР са осигурили трасе за бързото придвижване на линейките до „Пирогов”.

Агенция “Фокус”
Пострадалите от хранително натравяне са консумирали храна, купена извън страната ни
Пострадалите от хранително натравяне са консумирали храна, купена извън страната ни, уточниха от пресцентъра на МВР. Изяснено е, че децата са пострадали от хранително натравяне с храна, купена за из път извън страната ни. Освен петте деца медицинска помощ ще бъде оказана и на една от пътувалите жени на 36 години.

Агенция “Фокус”
Пет деца и жена на 36 г. са приети в "Пирогов" вероятно с тежко хранително отравяне
Пет деца и жена на 36 г. са приети в "Пирогов" вероятно с тежко хранително отравяне, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.
Това е турска фамилия, пътувала от Турция за Франция. Кризата настъпва на караулката на град Сливница. По предварителни данни, са яли сарми, купени от Турция, пъпеш и жълъди. Най-малкото дете е на 3 г . Д.Т., следват 2 на 12 г. Е.Т. и К.Т., Я.Т. на 13 г., Р.Т. на 15 г. Те са противошоковата зала на детската секция на „Пирогов”. Жената Ф.Т. е в противошоковата зала на Спешното приемно отделение.

Агенция “Фокус”
Две момичета и две момчета на възраст между 10 и 15 години са откарани в Пирогов с хранително отравяне
Две момичета и две момчета на възраст между 10 и 15 години са откарани в Пирогов, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицаи от ОДМВР-София са сигурили трасе за бързо транспортиране на четирите деца. Около 17.00 часа полицаи от патрул на “Магистрална полиция” – ОДМВР - София правели дежурен обход, когато на 500 метра преди караулката при Сливница забелязали две спрени край пътя леки коли /френска регистрация/. С приближаването полицаите установили, че децата и от двете коли са във видимо недобро здравословно състояние. Веднага е повикан спешен медицински екип от Сливница с линейка, коли на Бърза помощ са изпратени след минути и от Костинброд, Драгоман и София. Четирите деца – две момчета и две момичета на възраст от 10 до 15 години, едното от които в по-сериозно състояние, са откарани незабавно към Института “Пирогов” в столицата. Два автомобила на СДВР са осигурили трасе за бързото придвижване на линейките. По първоначална информация, според родителите, децата са получили хранително отравяне.
Предстои да бъде изяснено дали пътниците, които пътуват от Турция към Сърбия, са спирали за хранене на територията на страната ни. Ако това се потвърди, предстои да бъде разпоредена проверка на заведението.

Агенция “Фокус”
12-годишно дете е с хранителна интоксикация, преглеждат още три
12-годишно дете е с хранителна интоксикация. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния медицински координационен център.
Общо четири са децата, пътували с три линейки за столицата със съмнение за хранително натравяне. За останалите три все още се извършва преглед в „Пирогов”. Прегледът се осъществява с помощта на преводач, тъй като децата са чужденци.
Номерът на НМКЦ за спешни медицински случаи е 80 50 300.

Агенция “Фокус”
Коридор за три линейки се осигурява в момента в столицата
Коридор за три линейки се осигурява в момента в столицата.
От Бърза помощ съобщиха за Агенция „Фокус” , че с тях пътуват натровени деца, вероятно към ВМА или "Пирогов".
Засега не е известен точният им брой, нито от какво е натравянето. Вероятно става дума за чужденци, които са екскурзианти.
-
Отровените турци са със стафилококова хранителна инфекция !

16 август 2009 | 00:22 | Агенция "Фокус"

София. Стафилококова хранителна инфекция е диганозата на отровените турци, транспортирани в Инфекциозна болница, съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния медицински координационен център.

Както Агенция „Фокус” съобщи: Седем души от турска фамилия са с отравяне. Натровилите се са момче на 12 години, момиче на 12 години, момче на 13 години, момче на 15 години, момиче на 3 години, момиче на 7 години и жена на 36 години. Те са пътували от Турция за Франция.
Храната – пиле, сарми и тестени изделия са купили сутринта от Турция, а по-късно са обядвали на българска територия.
-
НМКЦ: Шестима са с опасност за живота след отравяне с турски сарми !


15 август 2009 | 20:23 | Агенция "Фокус"

София. Шестима души са с опасност за живота след отравяне с турски сърми. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния медицински координационен център.
Натровилите се са момче на 12 години, момиче на 12 години, момче на 13 години, момче на 15 години, момиче на 3 години и жена на 36 години. Те са пътували от Турция за Франция. Влезли са в България през ГКПП Капитан Андреево и на КПП Сливница са се обадили за помощ.
Номерът на НМКЦ за спешни медицински случаи е 80 50 300.
-
Турски граждани в "Пирогов" с хранително натравяне

15.08.2009 / 19:40

Турски граждани в "Пирогов" с хранително натравяне !

Шестима турски граждани бяха приети тази вечер в “Пирогов” с хранително натравяне. Сред пострадалите петима са деца. Те са на възраст от 2 до 15 години. Всички са настанени в Токсикологията на болницата.

Около 17 часа полицаи от "Магистрална полиция" - София правели дежурен обход, когато преди караулката при Сливница забелязали два спрели край пътя автомобила с френска регистрация. Полицаите установили, че децата и от двете коли са във видимо недобро здравословно състояние. Веднага е повикан спешен медицински екип от Сливница. Коли на Бърза помощ са изпратени след минути и от Костинброд, и Драгоман. Полицаите осигурили трасе за бързо предвижване до “Пирогов”. Медицински екипи полагат грижа, за да стабилизират състоянието на пострадалите. Роднините на натровените деца обяснили, че храната, която консумирали, е била донесена от Турция.

-

Снимка:Пирогов,нет.

6 турски граждани приети в „Пирогов“ с отравяне !

Пет деца и един възрастен бяха приети в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“ с отравяне, след като са консумирали бадеми. Пострадалите, които са в тежко състояние, са турски граждани, предаде репортер на БГНЕС.

Децата, които са на 15, 12, 10, 3 и 2 години са настанени в противошокова зала. Пострадалият възрастен е една от майките на децата. Тя е на 36 години. Причината е хранително отравяне, но за по-точна диагноза се очаква да пристигне специалист в „Пирогов“. Децата повръщат. Медицински екипи полагат грижа, за да стабилизират тяхното състояние. Три от децата бяха докарани с линейки, а останалите с коли на семействата на пострадалите. Роднините на натровените деца са две турски семейства. Инцидентът е станал на път за Калотина, в района около град Сливница, откъдето пострадалите са били взети.
Около 17 часа полицаи от патрул на “Магистрална полиция” – ОДМВР-София правели дежурен обход, когато на 500 м. преди караулката при Сливница забелязали две спрени край пътя леки коли /френска регистрация/, съобщават подробности около случая от МВР. С приближаването полицаите установили, че децата и от двете коли са във видимо недобро здравословно състояние. Веднага е повикан спешен медицински екип от Сливница с линейка, коли на Бърза помощ са изпратени след минути и от Костинброд, Драгоман и София. Два автомобила на СДВР са осигурили трасе за бързото придвижване на линейките. По първоначална информация, според родителите, децата са получили хранително отравяне.Предстои да бъде изяснено дали пътниците, които пътуват от Турция към Сърбия, са спирали за хранене на територията на страната ни. Ако това се потвърди, предстои да бъде разпоредена проверка на заведението. /БГНЕС

София / България

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2