Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 19 август 2009 г.

Новините от и за Турция-19.08.2009 г. !

Започнаха тестове на жп линията за товарни превози Исламабад - Техеран - Истанбул
19 август 2009 | 12:13 | Агенция "Фокус"
Исламабад. Пакистан започна изпитанията на първата си международна линия за товарни жп превози, която свързва страната с Иран и Турция, съобщи „Рейлуей газет”. Трасето с дължина 6 500 км тръгва от пакистанската столица Исламабад за Истанбул през иранската столица Техеран.
По време на двуседмичните тестове ще бъдат транспортирани 20 контейнера, 14 от които принадлежат на Иран, а шест са на Турция.
Линията се очаква да засили търговския оборот на страната с Турция и Иран с до 50%, като сега тя възлиза на 1 млрд. долара. В бъдеще по железопътния маршрут ще започнат и пътнически превози, като надеждата е това да способства за увеличаване на туристическите пътувания.

Турция е домакин на съвместното учение Reliant Mermaidс участието на Израел и САЩ
19 август 2009 | 06:52 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турция е домакин съвместното учение Reliant Mermaid с участието на ВВС и ВМС на Израел и САЩ, съобщават медиите. До 21 август в източната част на Средиземно море ще се тренират издирвателни и спасителни операции при корабокрушения и самолетни катастрофи, доставяне на хуманитарна помощ и евакуация на ранени.
Участват осем кораба, четири хеликоптера и три самолета. Целта на учението е ефикасно и бързо координиране и сътрудничество на военните сили на трите страни при извънредни ситуации.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2