Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 12 декември 2008 г.

Продали сарая на Доган за 1,3 милиона лева

24 Часа,Петък, 12.12.2008 г.

Фото:
ВАЛЕНТИН ХАДЖИЕВ

Така изглежда комплексът “Орфей” край Девин. Преди години Доган сам каза, че е инвестирал в него, н о не уточни какво.

Сараят на Ахмед Доган в столичния квартал Бояна е бил продаден през 2004 г. за малко над 1,350 млн. лева. Това е записано в справка до комисията по корупция от НАП, научи “24 часа” . Информация за този и други имоти, приписвани на ДПС лидера, бе заведена в секретната секция на парламента.
Купувач на имота е бил и сегашният й собственик “Делта Епсилон”. Фирмата на Румен Асенов и Красимир Дюлгеров броили парите на “Акома” с представляващ Кирилка Ангелова.
В информацията фигурират и данни за луксозния хотел “Каса Домини” в Рибарица. Той е построен върху земя, чиито първи собственици вероятно са роднини на депутата от ДПС Алиосман Имамов - носят същата фамилия. Те са продали двата терена с обща площ около 3 дка и половина на фирма “Каин Их” за скромната обща сума от около 14 хил. лв.
Съмнения за фиктивна сделка с хотел “Орфей” в Девин споделиха запознати. Той бил стар балнеосанаториум и общината го дала на концесия за 30 г. на “Еконейчър груп”. 3 г. по-късно обаче концесията била развалена по взаимно съгласие, а идеалните части на двете страни са апортирани в смесено дружество.
В писмото си до депутатите шефката на НАП Мария Мургина обещава още информация, но тя изисквала време. Били възложени проверки, както и назначени ревизии на физически и юридически лица.
КАЛИНА ВЛАЙКОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2