Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 9 октомври 2009 г.

Безпокойство във връзка със запалените мюсюлмански храмове през последните дни изразиха от Главното мюфтийство в България в официално съобщение !

От Главното мюфтийство призовават МВР бързо да открие извършителите на двата палежа на джамии !

09 октомври 2009 | 20:11 | Агенция "Фокус"


София. Безпокойство във връзка със запалените мюсюлмански храмове през последните дни изразиха от Главното мюфтийство в България в официално съобщение до медиите.

Съобщението е по повод подпалената джамия в Благоевград на 5 октомври, чийто покрив е изгорял, и подпалената на 7 октомври джамия в Никопол, която е изгоряла напълно.


В България има регистрирани над 110 случая на различни посегателства и оскверняване на мюсюлманските храмове, като в нито един от тях не е установен и наказан извършителят, заявяват от Главното мюфтийство.

Свидетели сме на поредното посегателство срещу мюсюлмански храмове, което е доказателство, че толерантността в България вече е нарушена и ние тепърва трябва да работим за нейното трайно възстановяване и налагане като модел на поведение, който да развиваме, се казва в съобщението.

От Мюфтийството призовават служителите на МВР бързо да установят причините за последните две посегателства срещу джамии и да открият извършителите, да вземат необходимите мерки за гарантиране на спокойствието на всички български граждани и за опазването на мюсюлманските храмове.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2