Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 9 октомври 2009 г.

Днес в Истанбул ще се състои неформална среща на външните министри на страните от Югоизточна Европа !

Външните министри на страните от Югоизточна Европа се събират в Истанбул!

Днес в Истанбул ще се състои неформална среща на външните министри на страните от Югоизточна Европа. Домакин на срещата в Истанбул е турският министър на външните работи Ахмед Давутоглу.

Срещата се провежда в рамките на процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮЕ/, съобщава БНР. Началото на този процес бе положено през 1996 година в София. Срещите се организират регулярно веднъж годишно, а домакинството е на ротационен принцип.

България ще бъде представена от заместник-външния министър Марин Райков. Интересното е, че новият премиер на Гърция и министър на външните работи Георгиос Папандреу идва специално за тази среща.

Другите държави, участващи в процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, ще бъдат представени на ниво външни министри.

На днешната неформална среща се предвижда да бъдат обсъдени въпроси, отнасящи се до регионалното сътрудничество, подобряването на политическия климат на Балканите, укрепване на стабилността, сътрудничеството и добросъседството.

Ще се състои и конференция на политическите директори на министерствата на външните работи на държавите от Югоизточна Европа.

Освен тази проява, Истанбул е домакин и на дванадесетата конференция на Балканския политически клуб. Бившият български президент д-р Желю Желев, който оглавява клуба, ще даде днес пресконференция по този повод заедно с бившия турски външен министър Мурат Караялчън.

http://www.europe.bg/Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2