Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 28 октомври 2009 г.

Българи отново малтретират турци !


Български апаши отново малтретират турци !

Извършителите носели полицейски униформи
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Извършителите носели полицейски униформи

Пътната мафия в България продължава да малтретира турски граждани, преминаващи транзит през страната. За поредния случай разказва кореспондентката ни в Истанбул Нахиде Дениз.

Двама турски граждани, пътуващи от Германия за Турция през България, били нападнати и малтретирани от маскирани като полицаи български бандити. Драмата се разиграла край Ихтиман, където мъжете спрели автомобила с германска регистрация. Заплашили двамата турци в колата с оръжие и ги откарали в запустяла местност.

От нападателите няма и следаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: От нападателите няма и следа

Възмущение в Турция

След като прибрали всички вещи от автомобила, те взели парите на потърпевшите и ги завързали за едно дърво. Подпалили колата и избягали. Случаен минувач намира жертвите след часове, като ги спасява така от сигурна смърт. Пострадалите са настанени в болница, няма опасност за живота им.

Случаят предизвика вълна от възмущение в Турция. Не само заради жестокото отношение към двамата потърпевши, но и поради факта, че това е само един от серия такива случаи. Повечето жертви на българската пътна мафия са турски граждани, живеещи в Германия, които на път за Турция преминават транзит през България.

Безсилни ли са властите?

Мнозина в Турция смятат, че пътната мафия се ползва от закрилата на българските власти. Наблюдатели са на мнение, че бандитите получават сведения от полицейски служители. Това, според тях, е и причината, поради която до този момент няма нито един заловен нападател. Тези случаи водят до уронване на имиджа на България, която, според мнозина в Турция, въпреки че е членка на ЕС, не съумява да се пребори с произвола и престъпността.

Автор: Нахиде Дениз/Редактор: Д. Попова-Витцел

ДВ / Бг Таймс



>>>

Bulgaristan'da otoyol mafyası yine sahnede !

Salı, 27. Ekim 2009

Bulgaristan'dan transit geçiş yapan yabancıların korkulu rüyası olan otoyol mafyası, yine gurbetçi Türkleri hedef seçti. Almanya’dan Türkiye’ye gelmek üzere Bulgaristan’dan transit geçiş yapmaya çalışan iki Türk, polis kıyafetli ve kar maskeli Bulgar otoyol mafyasının saldırısına uğradı.
Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği ve Ulusal Sağlık Koordinasyon Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, iki Türkün içinde bulunduğu Alman plakalı Mercedes marka otomobil, polis kıyafetli ve kar maskeli soyguncular tarafından, başkent Sofya'dan 44 kilometre mesafedeki İhtiman bölgesinde durduruldu.
Soyguncular, iki Türkü, silah tehdidiyle Borika köyü yakınlarındaki dağlık alana götürdü. Araçta bulunan değerli eşyaları ve gurbetçilerin üzerindeki nakit paraları alan soyguncular, bununla da yetinmeyip gurbetçileri soyarak bir ağaca kelepçeledi. Soyguncuların kaçmadan önce de gurbetçilerin otomobilini yaktığı bildirildi.
Sabaha kadar bir ağaca kelepçeli vaziyette dağ başında kalan iki gurbetçi, kendilerini gören bir köylünün durumu Ulusal Sağlık Koordinasyon Merkezi'ne bildirmesi üzerine, son anda donarak ölmekten kurtuldu.
Bulgaristan İçişleri Bakanlığı olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, iki gurbetçi İhtiman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Otoyol mafyasının saldırısına uğrayan gurbetçi 2 Türkün hem soğuktan hem de korkudan şok geçirdiği, ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

http://www.samanyoluhaber.eu

>>>>

Bulgaristan’da saldırıya uğrayan Türk konuştu !

Çarşamba, 28. Ekim 2009

Almanya'dan Türkiye’ye gitmek üzere Bulgaristan’dan transit geçiş yaparken kar maskeli ve polis kıyafetli Bulgar otoyol mafyasının saldırısına uğrayan Türk gurbetçi çetin yaldız, "bir daha Bulgaristan üzerinden uçakla dahi geçmem" dedi.
Almanya'da çalışan ve Almanya vatandaşı da olan Yaldız, arkadaşı Macit Yalak ile birlikte Bulgaristan'da başlarına gelen olayın tam bir "kabus" olduğunu belirterek, "Soyguncular bizi ıssız bir yerde bir ağaca kelepçeyle bağlayarak ölüme terk etti. Yaşadığımıza hala inanamıyorum" diye konuştu.
Çetin Yaldız, Almanya'dan Bulgaristan'a kadar son derece rahat ve güzel bir yolculuk yaptılarını kaydederek, Kalotine gümrük kapısından Bulgaristan'a girdikten hemen sonra bir trafik ekibi tarafından durdurulduklarını söyledi.
Arabalarında "Vinetka" adı verilen "yol vergi pulu" bulunmadığı gerekçesiyle polislerin rüşvet istediğini belirten Yaldız, bundan sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:
Sık ağaçların bulunduğu ıssız bir yere götürüldüklerini kaydeden Yaldız, burada soyguncuların cep telefonları, cüzdan ve pasaportlarını aldığını belirtti.
Bu arada Bulgaristan İçişleri Bakanlığından, her soygun olayından sonra olduğu gibi, "Soyguncuların yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattık" açıklaması geldi, ancak soyguncular hala bulunamadı.

http://www.samanyoluhaber.eu

>>>

Портал Турция


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2