Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 1 март 2009 г.

Роб де Кнехт бил на борда на самолета Истанбул-Амстердам

Късмет: да оцелееш в две самолетни катастрофи за една седмица

Чудо е, че още съм жив, разказва в интервю за холандския "Алхемеене Дагблад" Роб де Кнехт

01.03.2009

При катастрофата загинаха 10 души
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На борда на катастрофиралия край Амстердам турски самолет е имало пътник, който за осем дни оцелява в два самолетни индицента.

Чудо е, че още съм жив, разказва в интервю за холандския "Алхемеене Дагблад" (ad.nl) Роб де Кнехт.

Работата на 60-годишиния бизнесмен от Дордрехт често го води на път и то предимно със самолет. И никога досега не е имал какъвто е да е проблем до миналата седмица, когато лети от Истанбул за Северен Ирак.

Пътниците трябвало да бъдат евакуирани, след като при маневра към пистата за излитане самолетът се сблъскал с осветителен стълб.

Но това е нищо в сравнение със случилото му се в сряда, когато Роб де Кнехт бил на борда на самолета Истанбул-Амстердам, полет TK 1951, който катастрофира при летище Схипхол.

Всичко, по думите му, във фаталната сряда се развило много бързо. Той никога няма да забрави първите десет секунди след катастрофата, когато всеки от оцелелите се питал: "Какво точно стана? Наистина ли се сгромолясахме?".

Роб де Кнехт съумял да вземе палтото и лаптопа си и се измъкнал навън. "Беше много странно... пълна тишина. Стояхме в калта до самолета", разказва той пред "Алхемеене Дагблад".

Роб дори се върнал на два пъти в катастрофиралия самолет - единия път да вземе очилата си, а втория - за мобилния си телефон, което се оказало напразно, защото телефонът се бил повредил.

Мъжът обичайно летял в бизнес класа, но този път бил в икономичната. "Това беше и късметът ми. Нищо не остана от бизнес класата. Точно там хората загинаха", разказва той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2