Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 4 март 2009 г.

Говорител на турската авиокомпания "Търкиш Еърлайнз" заяви, че обезщетения ще бъдат изплатени на всички пътници, независимо дали са ранени или невреди

10 000 евро за оцелелия нашенец в Амстердам

Търкиш Еърлайнз" обезщетява всички пътници от разцепилия се самолет


9 души загинаха, а над 80 бяха ранени при зверската катастрофа на Боинг 737-800 на турските авиолинии
ФОТО АП
10 000 евро ще получи българинът Джем Мерт, който пострада при самолетната катастрофа край Амстердам миналата седмица. Говорител на турската авиокомпания "Търкиш Еърлайнз" заяви, че обезщетения ще бъдат изплатени на всички пътници, независимо дали са ранени или невредими. Обезщетения ще получат и роднините на починалите.
"На първо време ще изплатим сумата от 50 000 евро на близките на загиналите, между 5000 и 10 000 евро за ранените и 5000 евро за останалите пътници", каза говорителят и допълни, че авиокомпанията ще поеме всички разходи за лечение на пострадалите. "Някои от нашите пътници не бяха ранени физически, но със сигурност са получили психическа травма и ние разбираме това", допълни той.
В зверската катастрофа, станала на метри от летище "Схипхол", Боинг 737-800 се разцепи на три части. Джем Мерт се отърва само с лека контузия на глезена. Той благополучно се завърна в Истанбул, където живее от години. При самолетния инцидент загинаха девет души, от които петима турци, включително пилотите, и четирима американци, а повече от 80 бяха ранени.
След анализ на черната кутия на машината стана ясно, че падането на самолета не може да се обвърже само с една-единствена причина. Това обаче са само предварителни данни спецлабораторията на летище "Льо Бурже", където се разчита черната кутия. До момента основната версия за катастрофата беше "отказ на двата двигателя поради техническа неизправност". Като възможни причини се сочат също недостиг на гориво и изключително силна турбуленция.стандарт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2