Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 4 март 2009 г.

В протест срещу партията ДПС се превърна 3 март

"Атака" и ВМРО обърнаха 3 март в протест срещу ДПС

Властта се задоволи с протоколни церемонии

Галя Горанова

Протоколният Трети март...

СНИМКИ: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

В протест срещу партията ДПС и "турските мекерета" се превърна четвъртото традиционно шествие на "Атака" по случай националния празник 3 март. Този път националистите събраха под знамената си рекордните близо 10 000 членове и симпатизанти, които извървяха пътя от НДК до храма "Св. Ал. Невски". Лидерът Волен Сидеров поведе тълпата, качен върху платформата на микробус, тапицирана с българското знаме. От "воленомобила" той призоваваше гражданите и гостите на София да се присъединят към шествието и така да изразят протеста си срещу "новото турско робство" на ДПС и срещу членството на Турция в ЕС. Освен обичайния репертоар от възрожденски песни обитателите и минувачите по булевард "Витоша" чуха и обещания за възмездие срещу "турско-червената мафия".

Шествието нарочно спря пред президентството, за да чуе обвинителната реч на Сидеров срещу "националния предател" Първанов, дал властта в ръцете на ДПС. Лидерът на етническата партия Ахмед Доган бе заклеймен като "турски мафиот". Сред викове "оставка" Сидеров даде клетва, че като вземе властта, ще конфискува сараите му и ще ги превърне в болници и старчески домове.

Час и 15 мин. продължи речта на лидера пред катедралния храм. Сидеров надъха предизборно своите съратници да бъдат изправени, силни и смели, нарече ги велики и "най-достойната част от българския народ", а "Атака" - опълчението на българизма. Охули всички опозиционни партии, с изключение на СДС. ГЕРБ определи като част от сегашната олигархия и фалшив борец срещу корупцията. "Бойко Борисов ли ще търси сметка на жена си за Сибанк или ДСБ на Шулева за приватизацията на "Албена инвест", попита Сидеров. Движение "Напред" пък бе наречено "коалиция на далаверата". Сидеров отхвърли всякакви упреци в политизиране на празника и припомни, че исканията на Ботев и Левски също са били политически.

"Ако Турция влезе в ЕС, ние сме обречени на изчезване", отсече лидерът на "Атака". Чрез евродепутатите си партията тръгва на поход срещу това членство и ще поиска от ЕС да признае турския геноцид над българското население през петте века робство.

ВМРО също разбуни духовете на връх Шипка, където се събраха близо 2 хил. души на поклонение пред саможертвата на българските опълченци. Воеводите демонстративно обърнаха гръб на официалните лица и запяха химна в знак на протест срещу решението на областния управител на Стара Загора да превърне Ески джамия в действащ мюсюлмански храм. Те протестираха и срещу закона за културното наследство, който ще позволи превръщането на културни паметници в действащи джамии. "По този начин ДПС маркира етнически категории", обяви Красимир Каракачанов.

СО КРОТЦЕ

Властта отбеляза празника протоколно. Преди обяд президентът, премиерът и председателят на НС присъстваха на церемонията по издигането на българския трибагреник пред паметника на Незнайния воин и приеха марша на почетния гвардейски караул. По традиция лидерът на ДПС и ръководството на партията не уважиха церемониала. Присъства само зам.-председателят на НС Юнал Лютфи. Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски пък предпочете да вдигне друг флаг - този на ГКПП Капитан Андреево, за който най-сетне бе издигнат пилон по инициатива на министъра на администрацията Николай Василев.

И извънпротоколният...

сега

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2