Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 13 февруари 2009 г.

Не на българското,има рога и копита в кренвиршите, сода каустик в киселото мляко или бирата,тебешир в сиренето

Виктор Гергински

Последна редакция:февруари 2009

Не ви ли писна от ментета?

Не на българското

Търпението също си има граници

Снимка: DeltaNews

Сложил съм на рамо всички свинщини наоколо, ама това вече започна да става гнусно. Как така има сода каустик в киселото мляко или бирата, това да не ти е двигател. Как така има тебешир в сиренето, това да не ти е дъската в училище. Как така има рога и копита в кренвиршите, да не си ходил на сафари в магазина? Ще има, ще има и то още по-гадно ще става и ще ни се иска някога да са ни изобразявали пред Европарламента като кенеф, а не като осран кенеф. Не на българското, ако то е това, което продават в магазина. Само домашно можеш да мааш без да се тревожиш, че няма да ти падне гръкляна на пода, докато го преглъщаш.

Да са живи и здрави старите хора да ни готвят, че иначе ще видим Цариград от к*ра, на който ни качват в магазина.

Особености на българската кухня

Спестовността е важна крачка към забогатяването. Това мото явно движи производството на нашенските „бизнесмени". Как може да ти дойде в тиквата мисълта да слагаш стрити тебешири в „деликатесното" си сирене. Отговорът, който чух по телевизията, е - имаме квота от ЕС за производството на сирене и трябвало да свикнем да ядем „сиреноподобни" продукти. И без това тиквите купуват, що да не ги изпържим - това си викат в завода, когато стрият поредната „порция" тебешир. То и без това си е за смях, ако това беше станало някъде на запад от Калотина, тези, които са си позволили наглостта да направят подобно нещо, щяха да си платят скъпо. А тук от ден до пладне - имало сирене с тебешир, дете се отрови със сода каустик, написа се по медиите, но какво от това? Какво е развитието, ще има ли наказани, глобени или вкарани в затвора? Дръжки - никога няма, както случаите „Индиго", „Алабин" и кой ли още не.

Манталитет

Били сме една от най-търпеливите нации. Е, не ви ли писна да сме търпеливи - много клатене ни дойде. Ако държавата беше жена, щеше да е бременна през цялото време. А децата, които щеше да има, щяха да бъдат изроди, това е сигурно, като ситуацията в страната. Не всичко се оправя като теглиш по една майна на себе си и съседа и после заедно изпиете едно шише ракия. На следващия ден ще го заколиш и ще се появиш в криминалната хроника. Затова от много стискане на гадостите в душата и сърцето полза няма, напротив - водят до още по-големи изродщини. Ако някой ви мами или поне се опитва, шибнете му една тупаница или поне го нахранете доволно, така се прави, ако сте в правото си. Както в магазина, така на улицата или в рейса. Другото само ще си дойде, промяната в манталитета де...

делтанюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2