Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 14 януари 2009 г.

МВР не можели да действат срещу "агресивните групи", затова погнали всички

МВР не можели да действат срещу "агресивните групи", затова погнали всички

Нямаме правно основание да предприемаме действия срещу "агресивни групи", които са компрометирали гражданския протест в сряда, обясни министърът на вътрешните работи Михаил Миков, който хвърли върху организаторите на демонстрацията цялата вина за провокациите, предизвикали полицейската разправа с десетки хора, събрали се пред парламента.

В същото време генералният секретар на МВР Павлин Димитров каза, че за утрешния митинг ще направят всичко възможно да "локализират" агресивните групи на скин хендс, ултраси, футболни хулигани и др. Запитан как ще направят това, след като не са го направили в сряда, Димитров отговори, че ще се опитат да идентифицират лица, които са известни на полицията.

На въпрос защо не са постъпили по този начин по време на сблъсъците в сряда, той прехвърли задължението към организаторите.

Запитан защо полицията не се е намесила, след като организаторите на протеста са призовавали за това по мегафоните, министър Миков каза: "Никой не може да си представя, че ще отдава заповеди на състава с мегафон".

На извънредна пресконференция по повод ексцесиите на площада пред парламента, Миков отново благодари на полицаите за "дозираната употреба на сила", като подчерта, че те имат "далеч по-сериозен ресурс".

Той информира, че срещу протестиращите не са използвани стоп-патрони.

*Очаквайте подробности

http://www.mediapool.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2