Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 3 януари 2009 г.

Протест срещу действията на Израел в ивицата Газа

Фото:АВТОРЪТ

Местните гледали насилието по арабските телевизии и спонтанно решили да се съберат на митинг. Не можем да празнуваме Нова година, докато убиват стотици невинни хора, наши братя мюсюлмани. Това е война от много години, но сега е клане, не помня такова нещо, каза 63-годишният Хамид Имамов. "След 11 септември се води война срещу мюсюлманите по света, а ни замазват очите с етикети като терористи, радикалисти. Не трябва да умират невинни жертви", заяви протестиращият Ридван Феляти. Мадан протестира срещу насилието в Газа.
Над 1000 души се събраха в Мадан на протест срещу действията на Израел в ивицата Газа вчера.
Множеството тръгна с арабски молитви и плакати от централната джамия на шествие до площада. Всеки бе с надпис "Спрете войната в Палестина" на български, английски и арабски език. Митингът се организира от две от мюсюлманските настоятелства в града, съобщи бившият районен мюфтия, а сега преподавател по Коран в местната джамия Шефкет Мурад Хаджи.
Множеството подкрепи с гласуване декларация до президента, председателя на Народното събрание, премиера, Европарламента, ООН, Главно мюфтийство и посолствата на Палестина и Израел. В нея се настоява България да излезе с апел срещу насилието и да подпомогне страдащите с хуманитарни помощи.
"Изразяваме своя протест срещу нападенията в ивицата Газа, всеки ден умират невинни хора", каза имамът Хайри Асанов.
ВАЛЕНТИН ХАДЖИЕВ
24 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2