Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 28 декември 2008 г.

Хамас призова за трета Интифaда срещу Израел

Хамас призова за трета Интифaда срещу Израел

Хамас призова за трета Интифaда срещу Израел

Bulgarian Post
28.12.2008 г.

Лидерът на политическото бюро на Движението за ислямска съпротива Хамас Халед Мешаал призова за трета палестинска Интифада срещу Израел. Изявлението му беше направено в отговор на атаката на Израел срещу ивицата Газа, в интервю за катарския телевизионен канал "ал-Джазийра".

"Времето, когато беше възможно да се контролира развитието на израелско-палестинския конфликт, изтече. Може ние да имаме по-малко оръжие от вас, но ивицата Газа върви по пътя към своето освобождение.

В Газа може да имаме ограничени способности, но имаме желание да продължим да се съпротивляваме, независимо от всичките разрушения", заяви той в обръщение към Израел.

Движението Хамас контролира ивицата газа след кървав сблъсък с другата голяма партия Фатах, която владее останалата част от палестинската автономия. Фатах е по-умереното движение, което призова за незабавно спиране на огъня и започване на преговори.

Израелската атака бе предизвикана от множество ракетни нападения над територията на Израел дошли от Ивицата Газа.

Съветът за сигурност на ООН ще проведе спешни закрити консултации във връзка с изострянето на ситуацията в Близкия изток. В зависимост от постигнатите резултати може да бъде взето решение за свикване на извънредно официално заседание на СС.

По-рано групата на арабските държави начело с Либия поиска свикването на извънредно заседание на СС във връзка с масираните бомбардировки на израелската авиация по палестинските територии, в резултат на които по последни данни загинаха 230 души, а 700 бяха ранени. Сред жертвите има мирни граждани и деца.

На границата със сектора снощи започна струпване на допълнителна пехотна войска и бронетанкова техника, готова за евентуално нахлуване в палестинския анклав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2