Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 11 декември 2008 г.

Турците №1 за европаспорти

24 Часа,Четвъртък, 11.12.2008 г.

Почти 1 млн. чужденци са получили европейски паспорти през 2006 г., сочи проучване на статистическата агенция на общността "Евростат", огласено вчера в Брюксел.
От 735 хил. нови европейци най-много са турци - 64 000, следват мароканците, иракчаните и еквадорците. Най-много натурализации са извършени във Великобритания, Франция и Германия. Според статистиката най-трудно се получава румънско гражданство. Само 29 души са били натурализирани през 2006 г. от Букурещ. У нас с гражданство са се сдобили 6738 чужденци, като почти половината от тях са македонци, а останалите - предимно молдовци и украинци.
Еврокомисарят за правосъдието на ЕС Жак Баро вчера разкритикува правителствата за лошо прилагане на еврозаконодателството за свободно движение на хора.
Нито една държава не изпълнява напълно разпоредбите. България е сред страните, които прилагат по-малко от 60% от изискванията, съобщи комисията.
Брюксел ще поиска от правителствата да се поправят под заплахата от откриване на наказателни процедури.
Основните проблеми са свързани с усложнено издаване на визи и изискване на допълнителни документи за получаване на гражданство, които не са предвидени от Брюксел.
ЙОВКА ДИМИТРОВА, Брюксел

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2