Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 25 април 2011 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 25.04.2011 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 25.04.2011 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 25.04.2011 10:52:06 UTC

Обновена 25.04.2011 10:52:06 UTC

Вестник Заман в новината със заглавие „Изявлението на Обама по повод 24 април е пристрастно” съобщава, че Турция е реагирала остро срещу изявлението на президента на САЩ Барак Обама по повод 24 април, която дата се приема за годишнина на събитята от 1915та година в Османската държава. Вестникът акцентува, че външният министър на Туриция Ахмет Давутоглу е казал, че намира изявлението на Обама за пристрастно и че са очаквали от президента на САЩ да се спре и на болките и страданията изживени от турците през тези години.

Вестник Стар в новината със заглавие „Турция е възможност за застаряваща се Европа” съобщава, че в доклада на Центъра за европейски политики се отбелязва, че ЕС все повече застарява и че Турция, която притежава младо население ще бъде разрешение за ЕС, който търси квалифицирана рабатна ръка.

Вестник Хюрриет отбелязва, че държавният министър и вицепремиер Али Бабаджан е посочил, че Турция е постигнала съществен успех в сферата на икономиката и че дълга на Турция към МВФ е спаднал от 24 на 5 милиарда долара и че са повишили резерва на Централната банка от 28 милиарда на 92 милиарда долара.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Възторжено празненство по повод 23 април в САЩ” съобщава, че посолството на Турция в столицата на САЩ, Вашингтон е отпразнувало 23 април празника на националния суверинитет и на детето с различни мероприятия. Вестникът акцентува, че в рамките на мероприятията са се събрали турската общност в САЩ и американски семейства и че децата са пристигнали на презненството облечени в най-хубавите си дрешки и с турски знамена в ръка. Вестникът предава, че посланикът на Турция във Вашингтон Намък Тан в обръщението си към децата е казал „Това, което искам от вас скъпи деца е да не забравяте и да бъдете благодарни на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк”.

Вестник Хабер Тюрк съобщава, че германският вестник „Билд ам Зонтаг” е публикувал специална туристическа притурка относно Турция. Вестникът предава, че в туристическата притурка на вестника се отбелязва, че по южното крайбрежие на Турция има 75 хотела работещи на системата ол инклузив, където децата до 16 годишна възраст не се таксуват. Вестникът акцентува, че желаещите да излязат на незабравима почивка трябва да предпочетат пътешествие с яхта из райските заливи по турското крайбрежие.

ТРТ / http://turkofil.tumblr.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2