Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 25 април 2011 г.

Няма геноцид над арменците

СЛОВОТО НА ОБАМА Е С ПОЛИТИЧЕСКИ ХАРАКТЕР....

Посланикът на Турция във Вашингтон Намък Тан, в изявлението, което направи във връзка със словото на президента Барак Обама по повод 24ти април, каза че вместо да правят пристрастни и политически по своя характер изявления, САЩ трябва да окуражават диалога и процеса на нормализиране на турско-арменските отношения....

Изпратена 24.04.2011 09:59:09 UTC

Обновена 24.04.2011 09:59:09 UTC

Посланикът на Турция във Вашингтон Намък Тан, в изявлението, което направи във връзка със словото на президента Барак Обама по повод 24ти април, каза че вместо да правят пристрастни и политически по своя характер изявления, САЩ трябва да окуражават диалога и процеса на нормализиране на турско-арменските отношения.

В изявлението, което направи посланик Тан каза, че оценяват като неприемливи политически по своя характер преценки на трети страни във връзка с турско-арменската история и че подобни несправедливи изявления затрудняват още повече усилията за справедливото пресъздаване на общото турско-арменско историческо минало.

:::

ДАВУТОГЛУ РАЗКРИТИКУВА СЛОВОТО НА ОБАМА...

Министърът на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу окачестви словото като пристрастно и неудовлетворяващо...

Изпратена 24.04.2011 09:57:03 UTC

Обновена 24.04.2011 11:27:12 UTC

В тазгодишното си слово по повод 24ти април, президентът на САЩ Барак Обама отново не използва думата „геноцид”.

Министърът на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу окачестви словото като пристрастно и неудовлетворяващо и изрази надеждата си че всички в света ще разберат и споделят мъката на другия.

Давутоглу отговори на церемонията по случай 96тата годишнина от сухопътните сражения при Чанаккале на въпросите на кореспондента на ТРТ. Той каза, че за съжаление словото на президента на САЩ Обама отново е пристрастно и прави едностранна оценка на историческите събития. Той изрази надеждата си, че един ден взаимно ще бъдат споделени мъките и че и САЩ ще споделят мъката на турския народ за понесените в миналото тежки загуби.

:::

ОБАМА ОТНОВО НЕ КАЗА "ГЕНОЦИД"....

Президентът на САЩ Барак Обама произнесе традиционното за американските президенти слово произнасяно на 24ти април, във връзка със събитията от 1915та година.....

Изпратена 24.04.2011 09:54:08 UTC

Обновена 24.04.2011 09:54:08 UTC

Президентът на САЩ Барак Обама произнесе традиционното за американските президенти слово произнасяно на 24ти април, във връзка със събитията от 1915та година.

В словото си и тази година, подобно на миналата година Обама не каза думата „Геноцид”, а използва арменския израз „Медс Йегхерн”, означаващ „Голямото Бедствие”.

В словото бе посочено, че диалогът между турците и арменците е окуражаващ и бе подчертано, че с припомнянето на общата история, и двата народа ще се превърнат в по-силни.

Обама каза, че по-рано е изразил вижданията си относно събитията от 1915та година и че тази негова позиция не се е променила.

Словото на президента Обама предизвика реакцията на арменците.

Националния комитет на американските арменци публикува писмено изявление в което изрази разочарованието си и обвини Обама в това, че не е изпълнил обещанията и че е отстъпил пред давлението и заплахите на Турция.

ТРТ / http://turkofil.tumblr.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2