Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 24 април 2011 г.

Днес е 23 април празникът на националния суверинитет и на детето

ДНЕС Е ПРАЗНИК...

Днес е 23 април празникът на националния суверинитет и на детето...

Изпратена 23.04.2011 10:37:30 UTC

Обновена 23.04.2011 10:37:30 UTC

Днес е 23 април празникът на националния суверинитет и на детето...

В този ден дарен на децата от основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк деца от различните краища на света отново се събраха в Турция. Гала представлението на 33тия Международен детски фестивал организиращ се с инициативата на Турското радио и телевизия в град Бурса се провежда днес.

В рамките на гала предсавлението, което започна в 14:00 часа представления изнесят детски танцови ансамбли от 35 страни и детската танцова трупа за народни танци при Турското радио и телевизия.

Гала представлението се излъчва на живо и от 6те канала на Турското радио и телевизия, а така също и в 9 страни. Във вечерните часове в рамките на фестивала концерти ще изнесат и турската поп певица Атие и групата „Юксек Садакат”.

В столицата Анкара също се провеждат редица мероприятия по повод празника. Делегация водена от министъра на националното образование Ниймет Чубукчу посети мавзолея на Ататюрк. Министър Чубукчу постави венец пред саркофага на Ататюрк и подписа почетната книга на мавзолея.

Правителственните лидери също посетиха мавзолея на Атютюрк. На церемонията в Мавзолея взеха участие председателят на парламента Мехмет Али Шахин, премиерът Реджеп Тайип Ердоган, лидерът на републиканската народна партия Кемал Кълъчдароглу, лидерът на партията на Националистическото движение Девлет Бахчели, членовете на министерския съвет и голям брой депутати.

23 април е не само празник на детето, но и на националния суверинитет... Днес се навършват 91 години от откриването на Великото национално събрание на Турция /ВНСТ/... В тези рамки председателя на парламента Мехмет Али Шахин прие поздравленията. В 14:00 часа Общото събрание на парламента се събра със специален дневен ред. В рамките на празненствата във вечерните часове Шахин ще организира коктейл по повод празника.

ТРТ / http://turkofil.tumblr.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2