Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 20 януари 2011 г.

ПАЛЕСТИНА НАПРАВИ ПОСТЪПКА ПРЕД СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН

ПАЛЕСТИНА НАПРАВИ ПОСТЪПКА ПРЕД СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН...

Палестинската администрация направи постпъка пред Съвета за сигурност на ООН за възпрепятстване на строежа на еврейски селища на палестинска територия.

Изпратена 20.01.2011 13:18:39 UTC

Обновена 20.01.2011 13:18:39 UTC

Палестинската администрация направи постпъка пред Съвета за сигурност на ООН за възпрепятстване на строежа на еврейски селища на палестинска територия.

В проекторезолюцията представена на Съвета се иска обявяването на еврейките селища за незаконни. Проеторезолюцията, която бе подготвена под предводителството на палестинската администрация се отбелязва „Всички еврейски селища построени върху палестинските територии окупирани през 1967ма година включително и в Източен Ерусалим са незаконни и са най-голямата пречка пред обезпечаването на постоянния мир”. Също така се иска от Израел в най-кратък срок прекрати строежа на еврейските селища и да изпълни своите обязаности”.

Въпреки, че проекторезолюцията е подкрепяна от близо 120 страни сред които и Турция, САЩ се обявиха против внасянето й за гласуване в Съвета за сигурност.

Вашингтон даде сигнал, че ще наложи вето на проекторезолюцията тъй като въпроса с еврейските селища може да бъде разрешен по пътя на преговорите и не се изпитва нужда от провеждане на гласуване в Съвета за сигурност на ООН.

Информационните агенции на свой ред акцентуват, че останалите 14 члена на Съвета за сигурност подкрепят проекторезолюцията.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2