Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 18 януари 2011 г.

Изселници в Турция реагираха на оставката на Касим Дал

© Снимка: БГНЕС
Касим Дал

Изселници в Турция реагираха на оставката на Касим Дал

Нахиде Дениз

Нахиде Дениз

Кореспондент в Истанбул,Турция

Автор: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

Заместник-председателат на Дружеството на българските изселници "Бултюрк" в Истанбул Исмаил Ердем коментира оставката на Касим Дал от ДПС в писмено изявление до медиите.

Под заглавие "Нов "татовски маньовър" или пробуждане на угризената съвест" авторът обвинява ДПС, че като партия се е отклонила от идеалите на българските турци, пострадали по време на Възродителния процес. В изявлението се съдържат и много остри обвинения специално срещу Ахмед Доган.

От друга страна, авторът изразява учудването си, че "няма никаква реакция от страна на висшия ешелон на ДПС по повод оставката на Касим Дал". "Бултюрк" е изселническа организация, която традиционно се дистанцира от ДПС.

Представител на друга изселническа организация - Дружеството за култура и сътрудничество на балканските турци в Истанбул Низаметтин Йумуртаджъ е на мнение, че не е правилно изселническите организации да взимат страна в случая с оставката на Касим Дал.

"Това е партиен, вътрешен проблем на ДПС и той трябва да се реши от тях. Изселническите дружества са граждански организации, чиято задача е обединителна, затова смятаме, че не е правилно да се намесваме", изтъква Йумуртаджъ.

portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2