Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 14 януари 2011 г.

Ердоган:Докато правителството на Нетаняху не промени политиката си, то не може да очаква от нас да променим своята

Ердоган: Израел има най-лошият кабинет

Реджеп Тайип Ердоган

14.01.2011

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган в интервю за арабския телевизионен канал „Ал Джазира” нарече правителството на Бенямин Нетаняху "може би най-лошото" в историята на Израел и призова израелците да сменят министъра на външните работи Авигдор Либерман, предадоха информационните агенции.

"Докато правителството на Нетаняху не промени политиката си, то не може да очаква от нас да променим своята", каза Ердоган, като подчерта, че Турция няма интерес да поднови нито едно от споразуменията си с Израел и че ще разгледа подобряване на отношенията, когато израелската страна изпълни нейните искания.

Някога близките отношения между двете страни достигнаха най-ниската си точка през май миналата година, когато израелски командоси убиха деветима турски активисти на борда на пътуващ към Газа кораб, който се опита да пробие израелската морска блокада. Турция изтегли посланика си от Тел Авив, а турски лидери многократно критикуваха Израел заради акцията.

Еродган повтори, че Израел трябва публично да се извини за нападението на кораба, което Израел отказва да направи, като в замяна предлага да изрази съжаление.

вмо / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2