Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 16 декември 2010 г.

Турските медии:Комшиите ни са изпратили агенти-дипломати

Турските медии:Комшиите ни са изпратили агенти-дипломати

16 декември 2010

Кърджали. Турските медии отделят широко място на обявените имена на посланици, бивши агенти на Държавна сигурност (ДС), от Комисията по досиетата, съобщи за Агенция “Фокус” журналистът от Кърджали Нахит Догу.
Фактът, че всички български дипломати - шефове на нашите мисии в Турция, са били бивши агенти на комунистическия режим, привлича вниманието на турските журналисти.
Вестник „Миллийет”, както и почти всички издания, вадят на преден план името на настоящия български посланик Красимир Тулечки, който фигурира в списъка на комисията с псевдонима „Мичев”.
Всекидневникът „Хюррийет” в материал със заглавие „Посланикът на съседите в Анкара се оказа агент” цитира генерал Тодор Бояджиев, който казва за Тулечки, че е кадърен дипломат. Когато стълкновениятa в Афганистан бяха най-сериозни, той беше там. Когато Косово беше една от най-горещите точки на света, Тулечки работеше точно там, цитира изданието думите на генерала.
„Заман” излиза със заглавието „София публикува списъка на агентите дипломати”. Вестникът поставя въпроса, зададен от бившия ни външен министър Ивайло Калфин - дали могат да му покажат дипломат, който да не сътрудничи на разузнавателните служби.
Радио „ТРТ” излъчи коментара на журналиста от „Нов живот” Нахит Догу, който каза, че в България вече никой не се впечатлява от подобни списъци.
Медиите в Турция съобщават още, че генералните ни консули в Одрин и Истанбул Вълчо Марков и Евгени Генев също са били агенти на бившите служби.

иаф / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2