Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 30 декември 2010 г.

Арестуваха почетния ни консул в Бурса

http://www.uludag.edu.tr

Hayati KORKMAZ / eskicumaturkleri.blogcu.com

Арестуваха почетния ни консул в Бурса за трафик на културни ценности

29 декември 2010

София,България


Почетният консул на България в турския град Бурса Хаяти Коркмаз, бивш депутат във Великото национално събрание на Турция, е бил задържан от полицията, съобщи Доган хабер ажансъ.


Коркмаз, който е изселник от България, е задържан в рамките на операция на силите за сигурност в Бурса, разследващи канали за нелегална търговия с исторически предмети.


Според съобщението полицията от март била по следите на трансферите в региона на Бурса, Ескишехир и други градове.


Досега са арестувани 30 души, сред които и треньорът на отбора по футбол на "Ескишехирспор" Бюлент Уйгун и съпругата му.

При обиските на полицията в домовете на задържаните били намерени детектори и други пособия.

В петък задържаните ще бъдат изправени пред съда.

иаб
/ portalturkey.blogspot.com

:::

Türkiye Büyük Millet Meclisi 21. Dönem Milletvekili
HAYATİ KORKMAZ BURSA
KIRCALİ - 1957, Hüsnü, Münevver - Bursa Üniversitesi Makina Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mühendislik Anabilim Dalı Master - Bulgarca, İtalyanca, İngilizce, Rusça - Makina Yüksek Mühendisi - TOFAŞ Mekanik 2 Üretim Mühendisliği Şefi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi - XX ve XXI inci Dönem Bursa Milletvekili - Evli, 2 Çocuk.hayati.korkmaz@tbmm.gov.tr
http://www.tbmm.gov.tr

:::

Türkiye

Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin tarihi eser kaçakçılğığı yaptıkları iddia edilen bir çeteye yönelik operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz ile Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gizem Uygun'un da aralarında bulunduğu 40 yakın kişinin sorguları devam ediyor Jandarma, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 4 gün ek süre aldı.

Cumhuriyet

Bursa- Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uzun süre önce organize olarak tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen bir çeteyi izlemeye aldı. Mudanya, İznik,Orhaneli, Harmancı,Gemlik,Orhangazi ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde iş makineleri de kullanılarak SİT alanlarında yapılan kaçak kazılar ekipler tarafından görüntülendi ve önceki gün de operasyon için düğmeye basıldı. Bursa merkezi ve ilçelerdeki adreslere yapılan eşzamanlı baskınlarda Gizem Uygun ile milletvekilliğinden ayrıldıktan sonra bir süre Bulgaristan’ın Bursa Fahri Konsolosluğu görevini yapan ve son dönemde bir madencilik şirketine danışmanlık yaptığı öğrenilen eski DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz evinde gözalıtana alındı.

Jandarma yetkilileri,operasyonun sürdüğünü gözaltı sayısında artış olabileceğini bildirdiler. Bu arada kaçak kazılarda ortaya çıkarılan tarihi eserlerin Avrupa’ya satılmak için hazırlandığı da öğrenildi. Bülent Uygun’un eşi Gamze Uygun’un, çete liderleriyle pazarlık için Bursa’daki bir alışveriş merkezinde buluştuğu iddia edildi. Uygun, Bademli’deki villasında gözaltına alındı.
29 Aralık 2010

http://www.cumhuriyet.com.tr / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2