Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 6 декември 2010 г.

Ердоган повтори, че страната му настоява за компенсации и извинения от Израел за смъртоносното нападение срещу флотилията на 31 май 2010 г.

Ердоган:Израел да изчисти морето от кръвта на турските жертви

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че отношенията с Израел няма да се подобрят, докато тази страна "не изчисти" Средиземноморието от кръвта на деветте турски жертви на израелското нападение срещу хуманитарната флотилия за Газа, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Ердоган повтори, че страната му настоява за компенсации и извинения от Израел за смъртоносното нападение срещу флотилията на 31 май 2010 г.

Изявленията му попариха надеждите, появили се през последните няколко дни в печата, за размразяване на турско-израелските отношения, особено след изпращането от Турция на два хеликоптера, за да се борят с огромния пожар в Израел, отнел живота на 41 души.

"Един ден ще обърнем страницата, но сега трябва да бъдат изказани извинения, да бъдат платени компенсации", каза Ердоган в реч в централния град Сивас. "Ако бъде протегната ръка, няма да я пренебрегнем, но трябва да се уверим, че е протегната искрено", добави той.

"Никой не бива да очаква, че ще останем мълчаливи, че ще се откажем от закона и правосъдието, докато кръвта, изтекла в Средиземно море, не бъде изчистена", каза турският премиер.

Отношенията между Израел и Турция, която бе стратегически съюзник на израелската държава през 90-те години, се влошиха много сериозно след смъртта на девет турски активисти, убити при нападението на израелски командоси на 31 май срещу международна флотилия с помощи за Газа.

дневник / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2