Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 20 декември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 20.12.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 20.12.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 20.12.2010 11:51:30 UTC

Обновена 20.12.2010 11:51:30 UTC

Вестник Сабах пише, че президентът на Иран Махмуд Ахмединеджат ще пристигне на посещение в Турция на 23ти Декември за участие в 11тата среща на върха на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Вестникът отбелязва, че приоритетната тема, която ще бъде дискутирана в рамките на посещението на иранския президент в Турция е търговията. Вестникът припомня, че в рамките на търговското споразумение, което бе подписано на 27ми октомври е била набелязана целта за разгръщането на търговския обем между Турция и Иран на 30 милиарда долара.

Вестник Стар съобщава, че в доклада на Global Property Guide се акцентува, че цените на жилищата в Турция са сравнително ниски, а печалбите високи. Вестник Хабер Тюрк съобщава за обилните снеговалежи в Европа. Вестникът отбелязва, че в Европа, която изживява една от най-суровите зими в своята история, са били отменени голям брой полети и че натоварения трафик по магистралите е причина за образуването на дълги опашки.

Вестник Ватан в новина по темата пише, че студа и снежната буря са сковали от студ Европа. Вестникът предава, че летище Хийтроу в Лондон и летище Дьо Гол в Париж са били закрити, а във Франкфурт са били отменени 500 полета.

В новината със заглавие „Суперзвездата на Германия е турчин” вестник Сабах съобщава, че победител в телевизионното шоу „Германия търси талнт” е 23 годишния певец от турски произход Фреди Шахин Шол.

Вестник Заман съобщава за президентските избори в Беларус. Вестникът предава, че на състоялите се вчера избори Александър Лукашенко е бил презибран за 4ти пореден път за президент на страната получавайки 79,1 % от гласовете на избирателите. Вестникът сочи, че след изборите в столицата Минск около 30 хиляди антиправителственни демонстрани са протестирали изборите с довода, че са извършени сериозцни нарушения.

Вестник Йени Шафак отбелязва, че носителят на миждуконтиненталната титла в тежка категория по бокс Синан Шамил Сам е бил приет на лечение в интензивно отделение. Вестникът предава, че лечението на Шамил Сам продължава.ТРТ

portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2