Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 5 ноември 2010 г.

ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ТУРЦИЯ

ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ТУРЦИЯ

През последните 10 години в Турция се реализират важни проекти.

Изпратена 04.11.2010 09:52:29 UTC

Обновена 04.11.2010 09:52:29 UTC

Представителят за Турция на Програмата за развитие при ООН Шахид Нажам заяви,че през последния период сред развиващите се страни Турция се намира в очебийно напреднала степен в областта на образованието, здравеопазването и жизнения стандарт .

Нажам каза ,че през последните 10 години в Турция се реализират важни проекти и регионалните страни трябва да вземат за модел в развитието си Турция.Докато целия свят е бил разтърсен от икономическата и финансова кризи Турция е била сред малкото на брой страни,които продължиха икономическото си развитие през 2007,2008 и дори и през 2009 година без оказването на съществена държавна намеса.

Нажам отбеляза,че частният сектор в Турция е в много силни позиции и докато банките в света банкрутираха поради глобалната криза,банковата и финансова системи в Турция се задържаха без кризи.

Нажам се спря и на развитието в здравния сектор и отбеляза,че детската смъртност в Турция напоследък е спаднала и са постигнати добри резултати по отношение на здравеопазването и възпитанието на майките. Нажам посочи също така,че Турция е отбелязала 11 процентен икономически растеж и зададе въпроса: колко страни в света и в Европа постигат подобни данни?

Нажам каза,че процеса на пълноправно членство в ЕС е изиграл огромна роля в решителното обществено-икономическо развитие.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2