Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Премиерът Ердоган продължи острите си послания към Израел и каза „Никой да не очаква от нас да мълчим срещу масовите кланета

КОНТАКТИТЕ НА ЕРДОГАН В ЛИВАН ПРОДЪЛЖАВАТ

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който се намира на посещение в Ливан проведе среща с премиера на Ливан Саад Харири.

Изпратена 25.11.2010 11:43:11 UTC

Обновена 25.11.2010 11:43:11 UTC

Премиерът на Турция Р.Т.Ердоган, който се намира на посещение в Ливан проведе среща с премиера на Ливан Саад Харири.

По време на срещата бяха подписани договор за свободна търговия и политическа декларация за създаването на съвет за стратегическо партньорство.

На съвместна пресконференция Ердоган каза, че Турция е в очакване на обезпечаването на спокойствието, стабилността и благоденствието на Ливан и изрази задоволството си от интереса провен към него. Относно отношенията между Сирия и Ливан, които се обтегнаха отново, Ердоган каза, че иска между двете страни да бъде установено доверие и да бъдат преодолени съмненията.

Премиерът на Ливан Саад Харири отбелязва, че посещението на Ердоган притежава голямо значение както за отношенията между двете страни, а така също и за мира в региона.

Премиерът Ердоган днес бе удостоен от Съюза на арбските банки с наградата „Лидер на годината”. В речта си на церемонията Ердоган каза, че критиките относно сближаването на турския и арабските народи са проява на злонамереност. Ердоган припомни, че преговорите на Турция за членство в ЕС продължават и акцентува, че това положение не означава, че Турция е обърнала гръб на Близкия Изток.

Премиерът Ердоган продължи острите си послания към Израел и каза „Никой да не очаква от нас да мълчим срещу масовите кланета на невинни граждани без да се прави разграничение между жени и деца”.Ердоган отбеляза, че Турция е в постоянни консултации с приятелските страни в Близкия Изток относно проекта за противоракетен щит. Ердоган прибави, че Турция съблюдава не само собствените си интереси, но и интересите на съседните и на приятелските страни.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2