Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 28 ноември 2010 г.

УНГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ИЗРАЗИХА ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ В ЕС

УНГАРИЯ И ГЪРЦИЯ ИЗРАЗИХА ПОДКРЕПАТА СИ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ В ЕС....

По време на срещата на външните министри на двете страни в унгарската столица Будапеща, бе постигната съгласуваност за организирането през 2011та година на среща на високо равнище с дневен ред Турция....

Изпратена 28.11.2010 11:01:45 UTC

Обновена 28.11.2010 11:01:45 UTC

Унгария и Гърция изразиха подкрепата си за членството на Турция в ЕС.
По време на срещата на външните министри на двете страни в унгарската столица Будапеща, бе постигната съгласуваност за организирането през 2011та година на среща на високо равнище с дневен ред Турция.
Външният министър на Унгария, която ще поеме през януари 2011та година мандатното председателство на ЕС, Янош Мартони, обсъди с гръцкия си колега Димитрис Дручас бъдещето на ЕС и двамата външни министри се спряха специално на процеса на членство на Турция.
Мартони и Дручас постигнаха съгласуваност над плана на Унгария да предприеме инициативи в периода си на мандатно председателство с цел да се придаде нов тласък на забавения процес на членство на Труция в ЕС.
Мартони акцентува на подкрепата на Унгария за членството на Турция, а Дручас каза че след общите парламентарни избори в Турция през 2011та година, е необходимо да бъдат осъществени преговори с Анкара и трябва да се организира среща на високо равнище на ЕС с дневен ред Турция.
Мартони и Дручас посочиха като цел на тази среща подновяването на доверието на турската общественост към ЕС и получаването на гаранции от Турция по въпроса за изискваните критерии.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2