Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 8 ноември 2010 г.

ЗАСЕДАНИЕ НА МС

ЗАСЕДАНИЕ НА МС...

Министерският Съвет ще се събере на заседание под председателството на премиера Реджеп Тайип Ердоган....

Изпратена 08.11.2010 09:43:08 UTC

Обновена 08.11.2010 09:43:08 UTC

Министерският Съвет ще се събере на заседание под председателството на премиера Реджеп Тайип Ердоган. Очаква се основно да бъдат обсъдени икономическите въпроси. Ще бъде отделено широко място и на вътрешни и външни проблеми.
Главно място в дневния ред на заседанието ще заемат въпросът с пакета за работната заетост, предвиждащ краткосрочни пътища за разрешаването на проблема с безработицата и стъпките за ревизиране на дълговете на граждани към държавата.
На последното заседание на Съвета за Национална Сигурност бе прието решение за въвеждането на промени в Документа за Национална Сигурност. Решението с качеството на препоръка бе предадено на Министерския Съвет. Правителството ще въведе промени в документа, който се обновява на периоди от пет години.
Също така ще бъде обсъдена и борбата с тероризма. Сред важните въпроси в дневния ред са бомбеното нападение на площад Таксим в Истанбул и контактите на външния министър Ахмед Давутоглу в Ирак.
Важно място ще заемат и въпросите засягащи процеса на присъединителни преговори с ЕС. В светлината на проекто-доклада на ЕС за напредъка, ще бъде определена бъдещата пътна карта.
Сред евентуалните въпроси, които може да бъдат обсъдени са и срещата на високо равнище на НАТО в Лисабон и проекта за изграждането на противоракетен щит.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2