Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 1 ноември 2010 г.

Камикадзе се взриви в центъра на Истанбул

Районът около мястото на взрива на истанбулския площад "Таксим" вчера бе отцепен. Снимка БГНЕС

Камикадзе се взриви в центъра на Истанбул

31-10-2010 Новинар

При атентата бяха ранени най-малко 32 души

Най-малко 32 души бяха ранени при атентат в центъра на Истанбул. Пострадали са 15 полицаи и 17 цивилни, като състоянието на двама служители на реда е много тежко, съобщи шефът на полицията в мегаполиса Хюсейн Чапкин.

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че става въпрос за самоубийствена атака. „Нападението е опит да се наруши мира, стабилността и сигурността в Турция, но това няма да бъде толерирано”, каза Ердоган.

Атентатът бе извършен в европейската част на града на известния площад „Таксим”, който е популярна туристическа дестинация и е заобиколен от множество барове и ресторанти. В района обикновено има засилено полицейско присъствие, поради което се предполага, че цел на нападението са били именно представители на органите на реда. По-късно в близост до мястото на експлозията бяха намерени още експлозиви.

До редакционното приключване на броя нито една от действащите в Турция радикални групировки не бе поела отговорност за взрива. Без да дават много подробности властите заявиха, че атаката най-вероятно е дело на терористична организация и добавиха, че по случая тече разследване.

Според анализатори в атентата е замесена Кюрдската работническа партия (ПКК), въпреки че наскоро лидери от организацията заявиха, че няма да атакуват цивилни. Кюрдските бунтовници, както и други радикални групировки, са извършвали атаки в Истанбул и в миналото. Агенциите напомнят още, че в югоизточната ни съседка действат и малобройни групировки, свързани с Ал Кайда.

Портал Турция

Още:

Бомба е избухнала в Истанбул,няколко души са ранени !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2