Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 30 ноември 2010 г.

Кърджалийци ще имат възможност на 4 декември 2010 г. в Драматичния театър да гледат на живо концерта на култовата турска група “Баба Зула”

Култовата турска банда „Баба Зула” ще пее в Кърджали

Кърджалийци ще имат възможност на 4 декември в Драматичния театър да гледат на живо концерта на култовата турска група “Баба Зула”.

Билетите струват 12-15 лева. Бандата ще изнесе концерти още в Габрово - на 1 декември, и в Пловдив - на 3-и. „Баба Зула” ще промотира тук седмия си албум Gecekondu, който излиза същия месец.

Виртуозните изпълнители гостуваха за първи път на София Филм Фест през 2005 г., за да представят музиката към документалната лента на Фатих Акин “Музиката на Истанбул”.

Концертите им комбинират визия, ориенталски танци, театър и анимация на живо.Групата е основана в Истанбул през 1996 от Левент Акман, Мурат Ертел и Емре Онел, който през 2005 е заменен от Кошар Камчи. През 2003 към тях се присъединява вокалистката Оя Еркая, а година по-късно и майсторката на “живата рисунка” Серен Ойкют. Присъствието й на сцената, създаването на образи с бързина и вдъхновение е важна визуална част на целостта на “Баба Зула”.Артистичните им импровизации са сериозни произведения с оригинален стил, саунд и характер. Те използват емблематичните за турската музика дървени лъжици и саз (турски инструмент) и разчитат на вековните културни традиции в родината им. Kомбинирането на ориенталски инструменти - като дарбука, саз, лъжици, ней от традицията на суфите и кларинет - с модерно електронно звучене създава особения саунд, който “Баба Зула” определят като “ориенталски дъб” или “истанбулски психеделик”. Ресмие Мюмюн Кърджали

Кърджалийци ще имат възможност на 4 декември в Драматичния театър да гледат на живо концерта на култовата турска група “Баба Зула”. Билетите струват 12-15 лева. Бандата ще изнесе концерти още в Габрово - на 1 декември, и в Пловдив - на 3-и. „Баба Зула” ще промотира тук седмия си албум Gecekondu, който излиза същия месец. Виртуозните изпълнители гостуваха за първи път на София Филм Фест през 2005 г., за да представят музиката към документалната лента на Фатих Акин “Музиката на Истанбул”. Концертите им комбинират визия, ориенталски танци, театър и анимация на живо.Групата е основана в Истанбул през 1996 от Левент Акман, Мурат Ертел и Емре Онел, който през 2005 е заменен от Кошар Камчи. През 2003 към тях се присъединява вокалистката Оя Еркая, а година по-късно и майсторката на “живата рисунка” Серен Ойкют. Присъствието й на сцената, създаването на образи с бързина и вдъхновение е важна визуална част на целостта на “Баба Зула”.Артистичните им импровизации са сериозни произведения с оригинален стил, саунд и характер. Те използват емблематичните за турската музика дървени лъжици и саз (турски инструмент) и разчитат на вековните културни традиции в родината им. Kомбинирането на ориенталски инструменти - като дарбука, саз, лъжици, ней от традицията на суфите и кларинет - с модерно електронно звучене създава особения саунд, който “Баба Зула” определят като “ориенталски дъб” или “истанбулски психеделик”. Ресмие Мюмюн Кърджали

30 November 2010,Tuesday

"Заман" / Модерна Турция / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2