Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 18 ноември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 18.11.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 18.11.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 18.11.2010 08:24:33 UTC

Обновена 18.11.2010 08:24:33 UTC

Вестник Заман съобщава, че Турция не е оставила сам братски Пакистан и на празника. Вестникът предава, че турските граждани са дарили за Пакистан, където наводненията оставиха без дом близо 9 милиона души, над 70 хиляди жертвени животни.

Вестник Сабах отбелязва, че на срещата на върха на НАТО, на която от Турция ще участват президента Абдуллах Гюл, външния министър Ахмет Давутоглу и министъра на националната отбрана Вежди Гьонюл ще бъде определена съдбата на противоракетния щит. Вестникът сочи, че във връзка с изявлението на премиера Реджеп Тайип Ердоган, „Ако на територията на Турция бъде разположен противоракетен щит командването му трябва да бъде дадено на Турция”, постоянният представител на САЩ в НАТО Иво Далер е казал следното „Първо трябва да бъде взето основно решение по въпроса с противоракетния щит. Всички други детайли включително командването и контрола ще бъдат обсъдени по-късно”.

Вестник Хюрриет в новината със заглавие „Ако бяхме член на ЕС щяхме да бъдем върли защитници на Турция” съобщава, че държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън е казала следното относно подкрепата оказвана от САЩ за членството на Турция в ЕС „Нямаме право на глас, но ако бяхме член на ЕС щяхме да бъдем върли защитници на Турция”.

Вестник Миллиет предава, че Гюлер Сабанджъ, директор на финансовата корпорации Sabanci Group е заела третото място в класацията на "Файненшъл таймс за 50-те най-влиятелни жени в корпоративния свят за 2010 година. Вестникът предава, че на първо място в класацията е индийката Индра Нуйи, главен изпълнителен директор на Pepsi, а на втора позиция Андреа Юнг, която ръководи козметичната компания Avon.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2