Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 17 ноември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 17.11.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 17.11.2010

Обзор на новините по страниците на турските вестници от 17ти ноември 2010та година...

Изпратена 17.11.2010 08:32:00 UTC

Обновена 17.11.2010 08:32:00 UTC

Предлагаме ви кратък обзор на новините по страниците на турските вестници. започваме прегледа ни с вестник Йени Шафак. В новината озаглавена "Багъш бе награден в Европарламента с награда за религиозни свободи" съобщава, че държавния министър и главен преговарящ с ЕС Егемен Багъш е бил награден с тази награда за приноса му за изграждането на мостове между различните култури и религии. Вестникът сочи, че в словото произнесено след връчването на наградата, Егемен Багъш е разкритикувал по косвен начин Гърция, която не разрешава строежа на джамия в столицата Атина и е подчертал, че няма никакво съмнение, че някои страни членки на ЕС трябва да предприемат някои стъпки по въпроса за религиозната свобода.
Вестник Сабах съобщава, че в Европарламента е била организирана среща на която са били поканени и страните кандидати за членство в ЕС и на която са били обсъдени проблемите в Европа в следкризисния период и мерките които трябва да бъдат предприети по различни въпроси, и подчертава, че са били отправени похвали към турските депутати и към Турция и че в словото, което е произнесъл, депутатът от партията на Справедливостта и Развитието Джунейт Юксел е отбелязъл, че докато развитите западни страни са започнали да губят своите позиции и сила, развиващите се страни набират нови сили, като е посочил че след глобалната икономическа криза, западните икономики не са съумели да се възстановят бързо като турската икономика.
Вестник Хабер Тюрк пише че още три важни традиции в Туpция са били включени списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. В новината се сочи, че Мазните Борби в Къркпънар, Традиционните срещи-седянки и церемонията Семах са били включени в списъка на нематериалното културно наследство на човечеството.
В новината озаглавена "Турски лекар включен в списъка на най-добрите американски лекари" вестник Хюррийет съобщава, че в списъка на Кастл Колони Медикъл за Най-добрите лекари в САЩ е включен и турчинът професор доктор Шюкрю Емре. В новината се отбелязва, че професор Емре се е прочул с операциите по присаждане на черен дроб.
Вестник Заман съобщава, че професор доктор Джевдет Ъшък от факултета по електроника и електричество към Истанбулския Технически Университет, е създал екран поглъщащ електломагнитната радиация. В новината пише, че новия продукт ще бъде пуснат на пазара след нова година и ще бъде предложен на услугите на граждани искащи да се предпазят от вредното въздействие на базовите станции на ДЖи Ес Ем операторите.
В новината пише, че екранът на доктор Джевдет Ъшък отпаряза стопроцентово външната радиация и поглъща много голяма част от радиацията в района който покрива.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2