Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 2 ноември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 02.11.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 02.11.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 02.11.2010 11:33:49 UTC

Обновена 02.11.2010 11:33:49 UTC

Вестник Хюрриет в новината със заглавие „Наградите на „Чатъм Хаус” ще бъдат върчени на 9ти Ноември” съобщава, че президентът на Турция Абдуллах Гюл е бил удостоен от британското идейно учреждение „Чатъм Хаус” с награда поради приноса му за международните отношения и ще получи наградата си на 9ти Ноември с церемония в Лондон. Вестникът предава, че Гюл ще получи наградата си от кралицата на Великобритания Елизабет ІІра.

Вестник Миллиет в новината със заглавие „Няма да ви простим” отбелязва, че премиерът Реджеп Тайип Ердоган е казал „Някои европейски страни оказват пряка или косвена подкрепа за терора въпреки предадените от Турция документи. Искаме всички страни също като Турция, САЩ, Великобритания и Испания да проумеят, че терора е престъпление срещу човечеството. Турция ще преодолее и преодолява тези нападения извършвани срещу толерантността, свободата и демокрацията”.

Вестник Сабах в новината със заглавие „Азия не е алтернатива на ЕС” съобщава, че външният министър Ахмет Давутоглу е казал, че сътрудничеството с Азия не е алтернатива на ЕС. Вестникът предава, че Давутоглу, който продължава контактите си в Китай е бил приет от вицепрезидента на Китай Си Дзинпин и че е било решено през 2011 година по време на посещението на премиера Р.Т.Ердоган между двете страни да бъде установено стратегическо партньорство.

Вестник Хюрриет в новината със заглавие „Отличие за турски лекар” отбелязва, че доктор Йозгюр Джесур от клиниката „Есен Митте” в Германия е бил удстоен с наградата „Хуфеланд” давана на медиците водещи успешна дейност в сферата на алтернативната медицина и разработващи нови методи на лечение.

Вестник Хабер Тюрк в новината със заглавие „Пакет с взривно устройство адресирано до Саркози” съобщава, че гръцката полиция е заловила колет-бомба адресиран до френския президент Никола Саркози изпратен от анархистката групировка "Заговор на огнените ядра". Вестникът предава, че в операцията започната след експлозия в частна куриерска фирма, полицията е заловила двама члена на ораганизацията готвещи се да изпратят два колета бомби единия, от които е бил адресиран до френския президент, а другия до посолството на Белгия в Атина.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2