Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 7 октомври 2010 г.

Борисов да се извини на имамите

Имамът Мохамед Камберч /на преден план, с брадата/ от гоцеделчевското село Лъжница, до него бившият районен мюфтия Айдън Мохамед и жители на селото.

Борисов да се извини на имамите

7 октомври 2010

София,България

Правителството, включително премиерът Бойко Борисов, трябва да се извини на всички семейства, в които агентите вчера са нахлули, както и персонално на действащите имами, защото те са гарантът за спокойствието и психическото равновесие на мюсюлманите. Това заяви районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед в село Лъжница, ден след като ДАНС, МВР и прокуратурата удариха нерегистрирания български клон на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями".
"Ако това не се случи, да им тежи на съвестта, защото голяма част от мюсюлманите поне в молитвата си със сигурност споменават тези събития и най-лошото е, когато човек попадне в молитвата на някой друг", поясни мюфтията.

Предстои на среща на всички имами в България те да излязат с декларация, в която ще настояват за извинение от управляващите Това заяви В Лъжница действията на полицията предизвикаха силно напрежение. Някои от жителите му се събраха днес преди началото на работния ден отново пред дома на имама Мохамед Камбер, за да изразят съпричастието си.

Имамът на Лъжница Мохамед Камбер каза, че е възмутен, обиден и ще коментира случилото се след като проверката на съдържанието на книгите приключи.

Камбер е роден в Лъжница и е имам от 2008 г. Той е учил теология в Саудитска Арабия след конкурс в Главното мюфтийство. "Аз съм роден тук, това е моята родина и не бих живял никъде другаде. Това, което се случва, ме кара да не вярвам на управляващите, то е провокирано от хората, които не искат да има мир в България," допълни той.

Имамът заяви, че книгите, които са били иззети, са от преди 1000 години са основни за исляма. "Те са за чистотата, молитвата, говеенето, брака, развода", поясни Камбер. Той повтори, че тероризъм в исляма няма: "Историята го е доказала хилядократно, забранено е проливането на невинна кръв. Това че има единици по света някъде, това не е от исляма", каза Камбер.

иаб / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2