Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 8 октомври 2010 г.

Божидар Димитров:Нито правителството,нито Бойко Борисов са казали,че сме „за" членството на Турция в ЕС

И Божидар Димитров различава "европейско членство" от "европейска перспектива"

Според министъра за българите в чужбина Божидар Димитров лидерът на "Атака" Волен Сидеров не е разбрал думите на премиера Бойко Борисов относно позицията му за Турция и заради това е реагирал гневно.

"Нито правителството, нито Бойко Борисов са казали, че сме „за" членството на Турция в ЕС", разясни днес Димитров, след като преди два дни Сидеров се скара на правителството по този повод.Министър-председателят е заявил, че страната ни подкрепя европейската перспектива на южната ни съседка. "Европейска перспектива" и "членство в ЕС" са две различни неща", добави Божидар Димитров. "За да се стигне до членство в ЕС, Турция трябва да затвори безброй глави, обясни още министърът. Има нерешени проблеми, които Турция трябва да реши", коментира Димитров.

Сидеров обвини Димитров, че е дал грешен съвет на Борисов България да престане да настоява за обезщетение на тракийските бежанци.

По този повод Божидар Димитров посочи, че голяма част от тях нямат документи, на база на които да претендират за такива. В държавна агенция „Архиви" има около 6-7 000 документа. Димитров допълни, че е смятал Волен Сидеров за достатъчно зрял политик, за да знае, че външната политика на страната ни не се определя от министъра за българите в чужбина.

сега / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2