Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 6 октомври 2010 г.

Сидеров - абсолютно ненормаленНедопустимо: Сидеров говори в НС за "турски изроди"

Къде си, приятелю Божидаре? – запита лидерът на Атака

Евстати Генов

Къде си, приятелю Божидаре? В Бургас бяхме мажоритарни кандидати и казахме на хората, че ще искаме това, което Турция дължи на България, да бъде изплатено. Ти си потомък на българите, които са били избивани от турските изроди.

Това заяви председателят на Атака Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на дебатите за вота на недоверие, заради които имаше пряко излъчване от НС по националната телевизия.

По време на изказването си Сидеров дори започна да блъска по парламентарната трибуна.

Изненадващо председателят на парламента Цецка Цачева не прекъсна радикалното изказване на националиста.

Депутатите от Атака носеха черни фланелки с надпис "Не на Турция в ЕС" в парламентарната зала.

Този геноцид няма да бъде забравен. Тук се заклевам в това, че този геноцид няма никога да бъде забравен, и ще се боря за него, каза лидерът на Атака.

Нямаме право да затваряме тази страница, докато Ердоган не дойде и не се извини на България за геноцида, който е прилаган спрямо българите. Те са ваши избиратели, дами и господа от ГЕРБ. Не ги пренебрегвайте, защото ще предизвикате нещо, което ще ви свали от власт. Господин министър-председател – към вас се обръщам, коригирайте тази грешка. Искам да ви пусна документи за геноцида – да видите трупове на деца и жени, които са избивани от дядовците на ердогановците, обяви Сидеров.

Националистът твърди, че посещението на Ердоган у нас било „нелегално, необявено предварително и неогласено“.

Ердоган беше скрит от сегашното правителство и това беше груба грешка. От името на партия Атака и 600 хиляди българи искам да заявя, че партия Атака никога не е подкрепяла кандидат-членството на Турция в ЕС, не го подкрепя и няма да го подкрепи, обяви Сидеров.

Смятам за груба грешка изявленията, които бяха дадени на пресконференцията. Няма право нито министър-председателят, нито едно правителство да говори от името на България, когато става дума за този въпрос. Аз знам, че в политиката се правят компромиси – не съм фанатик и сектант. Но има въпроси, по които компромиси не се правят. По които не можеш да се пречупиш в поклон, заяви лидерът на Атака.

Драги управляващи, грешите, когато смятате, че Турция идва тук с приятелски намерения. Грешка е да се правят компромиси по отношение на Анкара. Другата грешка, която направи впечатление, беше, че въпросът с тракийските имоти бил решен, обърна се към ГЕРБ Сидеров.

Срам и позор за историците, които сега мълчат. 10 милиарда дължи Турция за имотите, нивите и къщите, които са заграбили през 1913-а година. Господин Дянков, къде сте? Ето къде са ви парите за здравеопазване. Искайте си ги. Тази грешка е голям, червен сигнал. Обръщам се ясно към правителството – игри с Турция не трябва да се правят, докато тази държава не влезе в релсите на демокрацията. Не всичко в света е газ, петрол, мангизи и прочее. Има и душа, завърши лидерът на Атака.

ДПС: Поредното политическо изстъпление на Сидеров

През последните 20 години в българския парламент не са изричани толкова директни обиди към премиер на друга държава. Тази забележка към националиста от „Атака” отправи депутата от ДПС Лютви Местан.

По думите му това е „политическо изстъпление”, а останалите партии трябва да се разграничат от него.

Веднага след него думата взе независимият народен представител Тодор Великов, който направи забележка на Цецка Цачева по начина на водене.

Депутатът припомни, че нерядко от залата са гонени депутати от РЗС. Нищо подобно не се случило сега, когато Волен Сидеров превърнал „парламента в цирк“.

„Аз не съм нито циркаджия, нито луд човек, за да правя подобни изказвания. Нека да не превръщаме народното събрание в цирк, вземете отношение по тези въпроси”, обърна се Великов към Цачева.

И Станишев реагира

Сергей Станишев пък припомни протеста срещу ГМО, който организираха представители на неправителствени организации: „Тогава те облякоха фланелки с надписи срещу генномодифицираните храни и се изправиха на балкона в залата. Бяха изгонени веднага от квесторите“.

„Когато народни представители се държат като циркаджии и правят изявления, обидни към други държави, не правите нищо”, коментира Станишев.

Според лидера на БСП тайната цел на демонстрацията на „Атака” е да не се чуе нищо от дискусията за здравеопазването.

Той обвини управляващите, че съзнателно „смачкват парламента” и затова рейтингът ми бил толкова нисък.

Станишев поиска отлагане на дебата и насрочването му за утре.

Цецка Цачева не взе отношение по упреците, но подложи на гласуване искането на левицата. То беше отхвърлено категорично.

днес.бг / Портал Турция

...


Ортакът на доктор Бойко

Недопустимо:Сидеров говори в НС за "турски изроди"

Волен Сидеров: "Атака" никога няма да подкрепи членство на Турция в ЕС

06 октомври 2010

София. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров остро разкритикува подкрепата за членство на Турция в Европейския съюз. Преди два дни в България беше на посещение турският министър-председател Ердоган. То беше прикривано до последния момент. Турция дължи 10 млрд. долара на България. Сега Ердоган беше скрит от сегашното правителство и това беше груба грешка. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на "Атака" Волен Сидеров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. От името на партия "Атака" искам да заявя, че "Атака" никога не е подкрепяла кандидат-членството на Турция в ЕС, не подкрепя и никога няма да го подкрепи. Смятам за груба грешка изявленията, в които се чуха, че България, за подкрепа членството на Турция в ЕС. Няма право нито един министър-председател да говори от името на България. Знам, че в политиката се правят компромиси. Аз не съм фанатик. Аз не съм сектант, който иска да развали отношенията с която и да е държава, заяви Сидеров. Грешка е да се правят компромиси по посока Анкара, каза още той.
„Другата грешка, която беше направена по време на нелегалното посещение на Ердоган е, че въпросът с тракийските имоти бил решен. Къде е министърът Божидар Димитров?

Къде си приятелю драги, с когото казахме ясно на хората, че който и да спечели, сме единни по един въпрос? Къде си Божидаре? Ти ли даде този грешен съвет на премиера?”, попита Сидеров. Геноцидът на тракийските българи никога няма да бъде забравен. Никой няма право да си прави игра с кръвта на нашите деди и прадеди”, каза още той. Сидеров подари на управляващите книга за съдбата на тракийските българи като каза, че над 300 000 са избити българи. Ние нямаме право да затваряме тази страница. Не и докато не се извинят за геноцида над българите и не се изплати задължението към българите, каза лидерът на "Атака".

По повод изявлението, че въпросът с тракийските българи е решен, Сидеров каза: „Ще предизвикате нещо, което ще ви свали от власт, ако не се коригирате, г-н министър-председател”. Нямаме право да забравяме направената жертва. Тези хора, когато са бягали, са оставяли пеленачетата си, за да не ги избият. Те са избивани от дядовците на ердогановците, коемнтира той.
Турция няма право да претендира за членство не само в ЕС, а в който и да е съюз. Повече министър-председател на Турция не бива да бъде посрещан с прегръдки и целувки. Тази грешка, която направихме, е един ясен, черен сигнал, каза Сидеров. Тази държава е държава, която играе антибългарски игри и повече подобни грешки не трябва да се допускат, защото не всичко в света е газ, петрол, мангизи, добави той.
След изказването му депутатите излязоха отново в почивка по искане на ГЕРБ.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

иаф / Бг Таймс

Депутатите на "Атака" са в НС с тениски с надписи срещу посещението на Ердоган в България

06 октомври 2010

София. Депутатите от Парламентарната група на „Атака” се разхождат в парламента с черни тениски с надписи в знак на протест срещу посещението на турския премиер в България, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Отпред на тениските пише „Атака казва: не на Турция в ЕС”, а отзад – „Ердоган, дължиш ни 10 млрд. долара”. Във връзка с направената заявка за подкрепа на членството на Турция в ЕС от страна на България председателят на „Атака” Волен Сидеров изчете декларация от името на група. Поради дългата реч и емоционалното му изявление председателят на парламента Цецка Цачева направи опит да го прекъсне. Той обаче не пожела да слезе от парламентарната трибуна и продължи да говори. Депутатите излязоха в 15-минутна почивка по искане на ГЕРБ след изказването на Волен Сидеров.
Цветомира ГЕОРГИЕВА

иаф / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2