Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 5 октомври 2010 г.

Чаровният Йълмаз(Бюлент Инал) от"Под липите" и красивата Шехерезада(Бергюзар Корел) от"1001 нощ" са звездите в новия турски сериал "Несвършваща песен"

Халит Ергинч не се отдели от жена си по време на премиерата

Шехерезада в нов сериал

Красивата Бергюзар Корел и чаровният Йълмаз от "Под липите" блестят от 18 октомври 2010 г. по Нова
Бергюзар Корел

Чаровният Йълмаз (Бюлент Инал) от "Под липите" и красивата Шехерезада (Бергюзар Корел) от "1001 нощ" са звездите в новия турски сериал "Несвършваща песен". Целият екип проследи пилотния епизод по телевизия АТВ в хотел в курорта Чешме. Халит Ергинч (Онур от "1001 нощ") бе неотлъчно до Бергюзар, за която се ожени преди година, а от шест месеца са щастливи родители на сладкия Али.
Берен Саат, бившата любима на Бюлент и безспорна звезда номер едно през миналия телевизионен сезон, обаче не се присъедини към колегите си. Тя наблюдаваше групата от прозореца на стаята си. Бюлент и Берен преживяха едногодишна бурна любов, която обратно на прогнозите за сватба завърши с раздяла. Според една от версиите, разривът е станал заради бурните любовни сцени с участието на Берен в наскоро излъчен сериал. Искрата между Бюлент и Туба започнала на снимачната площадка на "Под липите", но загаснала с финалните снимки на сапунката.
37-годишният Бюлент участва миналата година "В това сърце ще те забрави ли", в който изпълни ролята на кюрд, който попада в затвора в Диарбекир. Самият той по баща е заза (кюрдско племе), а майка му е туркиня. Роден е в Хилван, в Урфа, в източните райони на страната, където живеят предимно кюрди. Когато е на 7, родителите му се преселват в Истанбул, а след смъртта на баща му семейството се установява в Измир.Бюлент, който не знае кюрдски, е учил турска литература в измирския университет "9 септември", но след първи курс се премества в театралния институт. В храма на Мелпомена не успява да направи кариера, но от 1998 г. започва да се снима в телевизията и става един от любимите телевизионни звезди в Турция.
"Обичам да играя обикновени хора. Не ми отива да бъда интелектуалец или богаташ", казва актьорът. Популярността сега му позволява да избира ролите си. Обича професията си, но държи и на спокойния живот с приятелите си. Смята, че в следващите две-три години трябва вече да се ожени и да има деца.
Наскоро Бюлент Инал купи сграда на егейския остров Джунда, където има жилище бившата му любима Берен Саат. Говори се, че ще я превърне в хотел и след като приключи с "Несвършваща песен" ще се отдаде на новата си страст.
Още една красиво разказана история от Турция започва в ефира на Нова телевизия на 18 октомври. "Истанбулска приказка" представя сагата на две семейства - богато и бедно. Сериалът ще се излъчва на мястото на "Под липите", чиито нови епизоди продължават по "Диема фемили" всеки ден от 22 часа. Приказките ще гледаме всеки делничен ден от 16 ч., а повторенията ще са по "Диема фемили" от 14 часа. Четин Текиндор, известен в родината си като човекът, дублирал д-р Кимбъл в "Беглецът", влиза в кожата на главния герой. Познаваме го като бащата на "Гордата Аси". Освен овации за участие в над 50 театрални спектакъла, 64-годишният чаровник успешно играе и в киното. Той има няколко награди за ролята си в "Баща ми и синът ми". Обявен е за номер едно от Анкарския филмов фестивал през 2003 година за персонажа си в "Среща".
Четин се е женил и развеждал два пъти с една и съща дама - красивата актриса и художничка Зерин. Синът им Хира сега е на 20 и учи филмова режисура в Лондон.
През септември по турската Шоу ТВ започна нов сериал с участието на Четин. Там той е един от най-приближените до Мустафа Кемал Ататюрк в последните му години. Миналия сезон пък изигра и самия основател на турската република. Филмът "Нашият урок: Ататюрк" бе посрещнат с голям интерес в Турция, а през май бе представен в Ню Йорк.
Елица Иванова и Райко Байчев

Вестник "Стандарт" / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2