Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 4 октомври 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 04.10.2010 Г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 04.10.2010 Г.

Предлагаме ви кратък обзор на някои от по-важните новини публикувани в днешния турски печат.

Изпратена 04.10.2010 10:52:52 UTC

Обновена 04.10.2010 10:52:52 UTC

Вестник Хабер Тюрк пише, че на заседанието на Турско-Сирийския съвет за стратегическо сътрудничество са взели участие 12 министри от Турция. Вестникът отбелязва, че на заседанието са били дискутирани договорите подписани между двете страни и в тези рамки е била обсъдена пътната карта, която ще бъде следвана занапред.

Вестник Сабах съобщава, че на заседанието на Турско Сирийския съвет за стратегическо сътрудничество са били обсъдени стъпките, които ще бъдат предприети в борбата срещу терора. Вестникът предава, че на заседанието състояло се в сирийския туристически град Латакия министрите на вътрешните работи и на отбраната на двете страни са провели отделна среща, на която са обсъдили стъпките, които ще бъдат предприети в борбата срещу терора.

Вестник Джумхуриет сочи, че министърът на вътрешните работи на Турция Бешир Аталай на заседанието на Турско-Сирийския съвет за стратегическо сътрудничество е казал, че Турция винаги може да проведе съвместни операции със съседните страни. Вестникът предава, че през идните две седмици Аталай може да осъществи посещение в Иран за обсъждане на някои въпроси и главно борбата с терора.

Вестник Ватан отбелязва, че бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който е произнесъл реч на конференцията организирана преди два дни в частния университет Билги в Истанбул е казал „Възползвам се от всяка възможност за посещение в Турция, тъй като тази страна е дала насока на световната история”.

Вестник Йени Шафак пише, че бившият американски президент Бил Клинтън е излязъл на шопинг тур в Султанахмет в Истанбул.

Вестник Сабах съобщава, че конвоят на хуманитарната организация Вива Палестина превозващ хуманитарни помощи за Газа е влязъл в Сирия през ГКПП Джилвегьозю.

Вестник Ватан пише, че най-голямата търговска среща на ислямския свят ще се проведе в периода от 6 до 10 Октомври в Истанбул. Вестникът сочи, че в рамките на 14тия конгрес на Международния бизнес форум и 13тото международно изложение на дружеството на необвързаните бизнесмени МЮСИАД ще се срещнат 3000 бизнесмени от 65 страни.

Вестник Миллиет съобщава, че представители на авиационния сектор на страните членки на Международния съвет на летищата ще се срещнат в Истанбул. Вестникът отбелязва, че на конгреса Еърпорт Ексчейнч 2010 управителите на над 800 авиационни компании от цял свят ще се срещнат в конгресния дворец Лютфи Кърдар в Истанбул. Вестникът предава, че в рамките на конгреса, който ще продължи до 6ти Октомври ще бъдат изнесени конференции на теми като „Процедури на летищата”, „Икономика и пазарни регулации” и „Сигурност”.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2