Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 25 септември 2010 г.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ТУРЦИЯ АБДУЛЛАХ ГЮЛ ПРОДЪЛЖАВА КОНТАКТИТЕ СИ В НЮ ЙОРК

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ТУРЦИЯ АБДУЛЛАХ ГЮЛ ПРОДЪЛЖАВА КОНТАКТИТЕ СИ В НЮ ЙОРК.

Гюл проведе в Съвета за Външни Отношения, приет за едно от най-престижните в САЩ идейни учреждения среща с политици и бюрократи и разясни политиките на Турция.

Изпратена 25.09.2010 09:43:49 UTC

Обновена 25.09.2010 09:43:49 UTC

Президентът на Турция Абдуллах Гюл продължава контактите си в Ню Йорк.


Гюл проведе в Съвета за Външни Отношения, приет за едно от най-престижните в САЩ идейни учреждения среща с политици и бюрократи и разясни политиките на Турция.

Той акцентува на значението, което имат турско-американските отношения както за глобалния така и за регионалния мир и подчерта, че това трябва да бъде разяснено на обществеността в двете страни.

Президентът Абдуллах Гюл засегна и отношенията между Турция и ЕС и подчерта, че процесът на реформи продължава с пълна решителност и че са изпълнени с решителност да приключат с успех процеса на преговори за членство.


След контактите в Съвета за Външни Отношения, президентът Гюл посети Колумбийския Университет, където отговори на въпросите на студенти във връзка с израелската атака срещу кораба "Мави Мармара" и ядрената криза между западните страни и Иран.


Президентът Гюл подчерта, че Турция е била дълбоко засегната от израелското нападение срещу кораба "Мави Мармара".

Гюл се спря и на Близкоизточния проблем и на израело-палестинските отношения и подчерта че палестинските земи не принадлежат на Израел.


След срещата със студенти в Колумбийския Университет, президентът Гюл премина в Бостън, където се срещна с турски учени работещи в САЩ.

Той призова учените да съхранят близките си връзки и контакти с Турция и поиска от тях да оказват подкрепа на турските младежи пристигащи за да следват в университетите в САЩ.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2